5 πτυχές της ζωής της Όντρεϊ Χέπμπορν που δεν γνωρίζατε

5 πτυχές της ζωής της Όντρεϊ Χέπμπορν που δεν γνωρίζατε
thefoxling/Flickr

Οι πέρλες, ο τρόπος που κρατούσε το τσιγάρο, η εικόνα της να τρώει ένα γλυκό μπροστά από τη βιτρίνα του Τίφανις. Το όνομα της Όντρεϊ Χέπμπορν έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον ρόλο της ως Χόλι Γκολάιτλι στην ταινία «Πρόγευμα στο Τίφανις» και ενίσχυσε την εικόνα της ως μία από τις πιο κομψές γυναίκες του Χόλιγουντ. Παρ΄ολ΄αυτά, ενώ η ταινία και οι στιλιστικές επιλογές της πρωταγωνίστριας αποτελούν σημεία αναφοράς μέχρι και σήμερα, υπήρχαν μερικές προσωπικές πτυχές της ζωής της ηθοποιού που λίγοι γνωρίζουν.

Η Χέπμπορν θεωρούσε τον εαυτό της εσωστρεφή

Μπορεί η Χόλι Γκολάιτλι να μην ήταν ο τύπος γυναίκας που της άρεσε να κάθεται σπίτι και να διαβάσει ένα βιβλίο, μετά από μία εβδομάδα γεμάτη με κοινωνικές υποχρεώσεις, η Χέπμπορν το απολάμβανε. Συγκεκριμένα, η ίδια είχε αναφέρει ότι είχε βρει τον ρόλο της Χόλι δύσκολο, επειδή η ίδια ήταν πιο ήρεμη προσωπικότητα. «Είμαι εσωστρεφής και το να παίξω ένα τόσο εξωστρεφές κορίτσι ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει χρειαστεί να κάνω», είχε αναφέρει η ίδια.

Η Χέπμπορν ήταν ανασφαλής με την εμφάνισή της

Ειδικά μετά την ταινία «Πρόγευμα στο Τίφανις», η Χέπμπορν ξεχώρισε για την εμφάνιση και την κομψότητά της, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι εκείνου που ασχολούνταν με τη μόδα και αναζητούσαν τη συμβουλή τους. Παρ' ολ' αυτά εκείνης δεν της άρεσε πολύ η εικόνα που έβλεπε στον καθρέφτη της. «Δεν θα ήθελα να είμαι τόσο φλατ στο στέρνο, να έχω τόσο τετράγωνους ώμους, τόσο μεγάλα πόδια και μύτη», είχε πει παλαιότερα.

Έκανε περίεργες δουλειές πριν καταφέρει να γίνει ηθοποιός

Εκτιμάται ότι η απολαβές που είχε η ηθοποιός από την ταινία «Πρόγευμα στο Τίφανις», σήμερα θα αντιστοιχούσαν σε 6 εκατομμύρια δολάρια. Πριν, όμως, από αυτή τη μεγάλη της επιτυχία δούλεψε ως βοηθός οδοντιάτρου, δασκάλα γαλλικών και υπάλληλος.

Η Χέπμπορν έζησε στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια της κατάληψής της από τους ναζί

Η ενήλικη ζωή της ήταν γεμάτη λάμψη και πλούτο, αλλά πέρασε δύσκολα χρόνια στη γερμανοκρατούμενη Ολλανδία, πριν φτάσει εκεί. Κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων, η Χέπμπορν βίωσε την έλλειψη φαγητού και έπρεπε να τρώει τουλίπες για να επιβιώσει. Επιπλέον, έχασε πολλά μέλη από την οικογένειά της επειδή συμμετείχαν στην αντίσταση κατά των ναζί.

Η Χέπμπορν βοηθούσε τον κόσμο

Λόγω των εμπειριών της από τον πόλεμο, η Χέπμπορν είχε έντονη ανθρωπιστική δράση μεγαλώνοντας. Ήταν πρέσβης της UNICEF και είχε λάβει το βραβείο «Jean Hersholt Humanitarian» για την προσφορά της.