7 πονηρά μηνύματα είναι κρυμμένα σε αυτές τις παιδικές ταινίες: Τα είχατε καταλάβει;

7 πονηρά μηνύματα είναι κρυμμένα σε αυτές τις παιδικές ταινίες: Τα είχατε καταλάβει;
kennymatic/Flickr

Τι πιο αθώο και ευχάριστο από τις παιδικές – ή έστω τις εφηβικές - ταινίες, σωστά; Είναι γεμάτες χρώμα, γέλιο και ιστορίες που διδάσκουν στα παιδιά την αγάπη, τον αλληλοσεβασμό και την φιλία.

Δεν είναι όμως μόνο οι μικρές ηλικίες που τις απολαμβάνουν. Οι ταινίες αυτές, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν αποκτήσει ένα φανατικό ενήλικο κοινό που τις βλέπει με μανία, γελάει μαζί τους και – γιατί όχι – ταυτίζεται με τους χαρακτήρες. Για να το καταφέρουν αυτό, οι δημιουργοί τους έπρεπε να σκεφτούν έξυπνα. Και έτσι βρήκαν τον τρόπο να απευθυνθούν στους ενήλικες με μηνύματα ... πονηρά, αλλά τόσο εντέχνως κρυμμένα που καμιά παιδική ηλικία ευτυχώς δεν καταστράφηκε.

Πρόκειται πάντως για μια τεχνική γνωστή και αγαπημένη. Μερικές φορές έχει όντως αθώο σκοπό, όπως αυτά τα «δωράκια» που έκρυψε η Pixar στις ταινίες της. Άλλες φορές ωστόσο, το μήνυμα είναι αρκετά πιο πονηρό, όπως αυτές τις 5 περιπτώσεις που η Disney ήταν πραγματικά άτακτη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που βλέπουμε, αλλά και αυτά που ακούμε! Το Unilad ξεχώρισε 7 κρυμμένα αστεία που όλοι έχουμε ακούσει σε αυτές τις ταινίες, αλλά ίσως να μην καταλάβαμε με την πρώτη. Αυτό είτε επειδή ήμασταν πολύ μικροί τότε για να τα «πιάσουμε» ή επειδή απλώς δεν προσέχαμε και τόσο.

Για «ακούστε» λοιπόν:

Ο Αλαντίν και η Σπηλιά των Ληστών

Όταν το μέρος που γίνεται ο γάμος του Αλαντίν και της Τζασμίν αρχίζει να τρέμει, το τζίνι λέει: «Νόμιζα ότι η γη θα άρχιζε να τρέμει μόνο μετά τον μήνα του μέλιτος.» Πονηρό τζίνι!

Toy Story 2

Αφού μιλάει με την Τζέσι, ο Μπαζ ενθουσιάζεται πολύ... Πάρα πολύ! Τόσο πολύ που τα φτερά του ... πετάγονται.

Lightning McQueen

Όταν ο Lightning McQueen συναντά τους μεγαλύτερους φαν του, την Μία και την Τία, και οι δύο «αναβοσβήνουν» τα μπροστινά τους φώτα σε αυτόν.

«Μου αρέσει να είμαι εγώ...», λέει αμέσως μετά.

Clueless

Η Άμπερ λέει σε μία σκηνή: «Η πλαστική χειρουργός μου δεν θέλει να κάνω οποιαδήποτε δραστηριότητα όπου... μπάλες θα πετάνε στην μύτη μου.»

Και η Ντιόνε απαντά: «Λοιπόν, πάει η κοινωνική σου ζωή.»

Shrek

Αφού δει το «τεράστιο» κάστρο, ο Σρεκ λέει: «Πιστεύεις ότι προσπαθεί να αναπληρώσει κάτι;» Κάτι που... δεν είναι εξίσου μεγάλο, συμπληρώνουμε εμείς!

The Santa Clause

Όταν ο Σκοτ Κάλβιν αρχίζει να πετάει στον αέρα, ο γιος του Τσάρλι, του λέει: «Ουάου, μπαμπά! Πετάς!» Και εκείνος απαντά: «Είναι οκ, το έχω συνηθίσει. Έζησα τη δεκαετία του '60.»

Αυτή την ταινία την είχα δει με τον δικό μου μπαμπά και όχι, δεν είχα καταλάβει καθόλου αυτό το αστείο τότε!

Justice League

Ο Flash λέει στο Hawkgirl ότι είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στη γη. Και εκείνη απαντά: «Αυτό ίσως εξηγεί γιατί δεν μπορείς να βγεις ραντεβού.» Άουτς!

Δημοφιλή