ΔΙΕΘΝΕΣ
19/05/2015 11:20 EEST | Updated 13/05/2016 10:58 EEST

Φεστιβάλ Καννών: Απαγόρεψαν την είσοδο σε γυναίκες που δεν φορούσαν τακούνια

Clemens Bilan via Getty Images
CANNES, FRANCE - MAY 17: (L-R) Rooney Mara, director Todd Haynes, actress Cate Blanchett and Pierre Lescure attend the Premiere of 'Carol' during the 68th annual Cannes Film Festival on May 17, 2015 in Cannes, France. (Photo by Clemens Bilan/Getty Images for Kering)

Οξεία κριτική δέχεται το Φεστιβάλ Καννών, μετά από αναφορές ότι στην πρεμιέρα της ταινίας «Carol» απαγορεύτηκε η είσοδος σε γυναίκες που δεν φορούσαν ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Η Christine Aimé, εκπρόσωπος του Φεστιβάλ, είχε δηλώσει στο Newsbeat του BBC ότι οι κανόνες δεν έχουν αλλάξει: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για το ύψος των τακουνιών των γυναικών».

Την ίδια στιγμή, παρευρισκόμενοι δήλωσαν στο BBC ότι είδαν να μην επιτρέπεται η είσοδος σε ανθρώπους λόγω των υποδημάτων τους.

Μετά από αυτές τις αντιδράσεις, ο Denis Villeneuve, ο Benicio del Toro και ο Josh Brolin γνωστοποίησαν την απόφασή τους να παρελάσουν πάνω στο κόκκινο χαλί φορώντας ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Σύμφωνα με το περιοδικό Screen, οι γυναίκες στις οποίες απαγορεύτηκε η είσοδος ήταν μεσήλικες και φορούσαν φλατ που είχαν πάνω τους διαμάντια. Επίσης, η δημοσιογράφος των Times, Anna Mikha, είδε παραγωγό να «τρώει πόρτα» και αναγκαστικά να αλλάζει παπούτσια. Ακόμα και ο διευθυντής του Φεστιβάλ παραδέχτηκε πως οι αναφορές είχαν βάση.

Η κωμικός Samantha Baines, η οποία αναγκάστηκε να βάλει φλατ παπούτσια εξαιτίας ενός ατυχήματός που είχε στις Κάννες, δήλωσε πως ένιωσε τυχερή που δεν της αρνήθηκαν την είσοδο σε πρεμιέρα που έγινε χθες, Δευτέρα.

«Δεν επιτρέπεται να βγάζεις selfies, όμως όλοι το κάνουν», πρόσθεσε.

Το hashtag #cannesheels είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Πηγή: BBC