Μια μεγάλη «τρύπα» στην ιστορία του Harry Potter έχει διχάσει τους φαν του

Μια μεγάλη «τρύπα» στην ιστορία του Harry Potter έχει διχάσει τους φαν του
(GERMANY OUT) Harry Potter Und Der Stein Der Weisen Daniel Radcliffe Harry Potter (Daniel Radcliffe) (Photo by United Archives/ullstein bild via Getty Images)
(GERMANY OUT) Harry Potter Und Der Stein Der Weisen Daniel Radcliffe Harry Potter (Daniel Radcliffe) (Photo by United Archives/ullstein bild via Getty Images)
ullstein bild via Getty Images

Όταν οι φαν του Harry Potter αποφασίζουν να βρουν τρύπες στην ιστορία της J.K. Rowling, μετατρέπονται στους πιο αμείλικτους ντετέκτιβ. Δείτε το κι έτσι, αν έχεις κλείσει τα 11 και δεν σου ήρθε ποτέ το γράμμα από το Hogwarts, έχεις ανάγκη να αποδείξεις σε όλους -και κυρίως στον εαυτό σου- πως ο μαγικός κόσμος του Harry Potter δεν υπάρχει. Αλλιώς, γιατί δεν είσαι κι εσύ μέσα σε αυτόν, ε;

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, οι «Χαριποτερικοί» έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια μεγάλη λίστα με παραλήψεις, λάθη και τρύπες στο σενάριο της ιστορίας του διάσημου μάγου, αλλά και να δημιουργήσουν αρκετές θεωρίες συνωμοσίας, τόσο για τα βιβλία όσο και τις ταινίες.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται το γιατί ο Harry δεν μπορούσε να δει νωρίτερα τα Thestrals, αφού είχε δει την μητέρα του να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του ως μωρό, καθώς και το γιατί δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την κλεψύδρα-μηχανή του χρόνου που είχε δώσει ο Dumbledore στην Hermione για τα μαθήματα, ώστε να σταματήσουν τον Voldemort. Η ίδια η Rowling έχει απαντήσει αρκετές φορές σε όλες αυτές τις κατηγορίες/θεωρίες και μάλιστα αρκετά ικανοποιητικά, όχι τόσο όμως, από ότι φαίνεται, ώστε να σταματήσει τους φαν από το να ψάξουν βαθύτερα.

Κάπως έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σήμερα και σε μία νέα αποκάλυψη των φαν της σειράς βιβλίων και ταινιών του Harry Potter, οι οποίοι αυτή τη φορά κατάφεραν να βρουν μια τρύπα στην ιστορία που, η αλήθεια είναι, δύσκολα καλύπτεται.

Η Τρύπα: Από τη στιγμή που ο Fred και ο George Weasly χρησιμοποιούσαν τόσα χρόνια τον μαγικό χάρτη (Marauder's Map), πώς και δεν είχαν δει τον Peter Pettigrew να κοιμάται μαζί με τον Ron;

Image: Giphy

Μια μικρή υπενθύμιση για όσου δε θυμούνται: ο Peter Pettigrew ήταν ο κολλητός του James Potter, του Sirius Black και του Remus Lupin, ο οποίος πρόδωσε τον James και την Lilly αποκαλύπτοντας στον Voldemort την τοποθεσία του σπιτιού τους, σκηνοθέτησε έπειτα τον θάνατό του και κατέληξε να κρύβεται για χρόνια στην οικογένεια Weasly, ως Scabbers, ο ποντικός-κατοικίδιο του Ron.

Ο μαγικός χάρτης, από την άλλη, ήταν ο χάρτης που είχαν δημιουργήσει οι James, Sirius, Remus και Peter, ο οποίος έδειχνε που βρίσκεται κάθε άτομο μέσα στο Hogwarts, ανά πάσα στιγμή. Με τη βοήθεια αυτού του χάρτη ανακάλυψε αργότερα ο καθηγητής Lupin πως ο Pettigrew είναι ακόμα ζωντανός, στο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν». Γιατί όμως ο Fred και ο George δεν το είχαν ανακαλύψει πολύ, πολύ νωρίτερα;

Ένας αφοσιωμένος φαν, το θέτει αρκετά λογικά στο φόρουμ του Science Fiction & Fantasy Stack Exchange:

«Ο Fred και ο George βρίσκουν τον Marauder's Map τον πρώτο τους χρόνο (στο Hogwarts). Τον δίνουν στον Harry, στον πέμπτο τους χρόνο. Επίσης, όταν μιλάνε με τον Harry στο τραίνο, ο Ron λέει πως ο Scabbers ήταν ο “παλιός ποντικός του Percy”. Οπότε, μπορούμε να υποθέσουμε πως οι δίδυμοι είχαν τον χάρτη για περίπου πέντε χρόνια. Πώς δεν είδαν τον Peter Pettigrew στο χάρτη, λοιπόν, αφού τον είχε δύο χρόνια ο Percy και άλλα τρία ο Ron;».

Κάποιοι είπαν πως ίσως οι δίδυμοι να μην ήθελαν να ανακατευτούν με την προσωπική ζωή του Ron, οπότε τον άφηναν στην ησυχία του και δεν κοιτούσαν τι έκανε. Σκεφτείτε τώρα τον Fred και τον George, τα μεγαλύτερα πειραχτήρια μέσα στο σύμπαν της Rowling, να βλέπουν στον χάρτη πως ο μικρός τους αδερφός κοιμάται κάθε βράδυ με κάποιον Peter Pettigrew και να μην του λένε τίποτα, από ευγένεια. Ναι, δεν υπάρχει περίπτωση.

Image: Imgur

Γιατί τότε δεν έκαναν τίποτα;

Η εξήγηση:

Image: Giphy

Αρκετά σχόλια που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στη στήλη FAQ του site της J.K. Rowling υποστηρίζουν πως, σύμφωνα με την ίδια τη συγγραφέα, «δεν θα είχε σημασία» αν οι δίδυμοι έβλεπαν τον Pettigrew στον χάρτη, εκτός κι αν ήξεραν την ιστορία που ήθελε τον Sirius Black να τον έχει δολοφονήσει.

«Ακόμα κι αν ο Fred και ο George ΕΙΧΑΝ ακούσει την ιστορία κάποια στιγμή, γιατί να υποθέσουν πως ο “Peter Pettigrew” που έβλεπαν συχνά να περιφέρεται στο χάρτη, ήταν ο ίδιος άντρας που είχε δολοφονηθεί πριν από χρόνια;»

Η Rowling είπε επίσης πως ο Fred και ο George χρησιμοποιούσαν το χάρτη «για τις δικές τους ζαβολιές» και πως υπάρχουν αμέτρητα ονόματα στο χάρτη, οπότε θα ήταν εύκολο να χαθεί ένα όνομα μέσα σε αυτόν.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, οι δίδυμοι ήξεραν την ιστορία του Pettigrew και του Black, καθώς στο «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» ο Ron λέει στον Harry πως ο πατέρας του τους είχε μιλήσει για αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε πιστεύετε πως πρόκειται για μια σοβαρή τρύπα στο σενάριο είτε η εξήγηση σας κάλυψε, μπορούμε πιστεύω να συμφωνήσουμε όλοι στο εξής: όταν έχεις μια κλεψύδρα-χρονομηχανή, δε τη χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ για να προλαβαίνεις όλα σου τα μαθήματα. Δηλαδή ρε Hermione, πραγματικά.

Image: GfyCat

Δημοφιλή