ΔΙΕΘΝΕΣ
29/05/2015 09:30 EEST | Updated 29/05/2015 09:31 EEST

Υπογράψτε τον «Χάρτη της Αλλαγής» για μια πιο υπεύθυνη και δημοκρατική FIFA

ASSOCIATED PRESS
A soccer ball with different colored flags, including the South African national flag, right, painted on a wall in the township of Khayelitsha, South Africa, Thursday, May 28, 2015. The image of South Africa’s 2010 World Cup has been shattered by allegations that its bid over a decade ago was involved in bribes of more than $10 million to secure FIFA votes _ possibly with the knowledge or involvement of the South African government. (AP Photo/Schalk van Zuydam)

Μια ιστοσελίδα με το όνομα «Ο Χάρτης της Αλλαγής» καλεί τους λάτρεις του ποδοσφαίρου να υπογράψουν μια αναφορά που θα αλλάξει την προεδρεία της FIFA, προκειμένου η Οργάνωση να γίνει ένας δημοκρατικός, διαφανής και υπεύθυνος οργανισμός.

«Θέλουμε η FIFA να λειτουργεί στο ίδιο επίπεδο διαφάνειας και λογοδοσίας που περιμένουμε να λειτουργούν οι κυβερνήσεις, τα μεγάλα ιδρύματα και οργανισμοί μας. Θέλουμε η FIFA να είναι απαλλαγμένη από τη διαφθορά, την κακοδιαχείριση και το προσωπικό συμφέρον και να εκπληρώνουν το ρόλο τους ως θεματοφύλακες, και όχι ως ιδιοκτήτες του αθλητισμού προς όφελος των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Και θέλουμε η FIFA να είναι υπεύθυνη για την πολλά εκατομμύρια των ανθρώπων που παίζουν το παιχνίδι και τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που είναι οπαδοί του», αναφέρει ο Χάρτης της Αλλαγής.

Sponsored Post