Μετά τους hipsters έρχονται οι yuccies

Μετά τους hipsters έρχονται οι yuccies
Feel free to use this photo but please mention the source; Pauline van der Pas,Team Academy
TEDxYouthAmsterdam/Flickr
Feel free to use this photo but please mention the source; Pauline van der Pas,Team Academy

Μετά τους hipsters, εκείνους τους καλλιτεχνικούς τύπους με τα υπερμεγεθή γυαλιά, και τους lumbersexuals, δηλαδή τους άνδρες με τα μούσια, τα μποτάκια και τα «πουκάμισα του ξυλοκόπου», έρχονται οι yuccies.

Οι Young Urban Creatives - ή ελληνιστί νέοι δημιουργικοί τύποι της πόλης- δεν είναι άλλοι από εκείνους τους προνομιούχους νέους που ζουν σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, έχουν σπουδάσει και είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους ιδρύοντας την δική τους start-up εταιρεία.

Θυμίζουν αρκετά τους yuppies όσον αφορά τις φιλοδοξίες, μόνο που έχουν την δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική ματιά των hipsters. Είναι εκείνοι οι τύποι που βλέπετε στα συνέδρια επιχειρηματικότητας ή στις στήλες με τα success stories των εφημερίδων. Συχνά εργάζονται ως ειδικοί στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μεγάλων επωνυμιών ή πωλούν σπάνια και πρωτότυπα προϊόντα, όπως γυαλιά ηλίου από ξύλο.

Στόχος των yuccies δεν είναι μόνο το κέρδος, αλλά και η δημιουργικότητα. Όπως αναφέρει η σελίδα Mashable, μια έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Bentley το 2014 βρήκε ότι το 66% των νέων θα ήθελαν να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση, ενώ σύμφωνα με πηγές, πολλοί είναι εκείνοι που σταματούν να δουλεύουν σε μεγάλες εταιρείες για να ανοίξουν την δική τους. Εξάλλου όλοι ξέρουμε εκείνο τον δικηγόρο που άφησε τις δικογραφίες για να ανοίξει την δική του μπυραρία .