ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/06/2015 15:34 EEST

European Business Awards sponsored by RSM: Aυτές είναι οι καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης

Τα European Business Awards sponsored by RSM μια από τις κορυφαίες διοργάνωσεις για business στην Ευρώπη, έγιναν για 9η χρονιά στις 26 Μαίου στο Λονδίνο. Η HuffPost Greece ήταν εκεί.

Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό θεσμό, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.'Ολα αυτά γίνονται με την υποστήριξη της RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο

Ο πήχης είχε ήδη μπει ψηλά: η περσινή διοργάνωση, είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις( το γεγονός ότι είχε γίνει στον ειδυλλιακό Αστέρα Βουλιαγμένης, μάλλον είχε παίξει κάποιο ρόλο) !Η χώρα μας είχε μάλιστα πάρει και τρία σημαντικά βραβεία (είχαν βραβευτεί τα σουπερμάρκετ Μασούτης, η διαδικτυακή εταιρία SKROUTZ, καθώς και ο επιχειρηματίας Περικλής Παναγόπουλος που είχε πάρει το τιμητικό βραβείο «The lifetime Achievement Award).

Oι φιναλίστ της κατηγορίας Chairman's Selection Award. Πρώτος από τα αριστέρα ο κος Κώστας Ευριπίδης της Genesis Pharma, και πρώτη από τα δεξιά η Δρ. Μαρίνα Λήδα Κουταρέλλη του Spetses Mini Marathon

Στα φετινά βραβεία που έγιναν στην εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Hilton Park Lane του Λονδίνου παρευρέθησαν πάνω από 400 άνθρωποι των επιχειρήσεων από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την Τουρκία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ, και τη Νορβηγία. Εάν σκεφτεί κανείς ότι φέτος συμμετείχαν περίπου 24.000 εταιρίες από 33 χώρες, μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο σημαντική ήταν όχι μόνο η βράβευση αλλά και η είσοδος στη λίστα των φιναλίστ.

Συνολικά στον τελικό έφτασαν 110 εταιρείες από τις οποίες οι 8 ήταν ελληνικές( Green, ΑΒ Βασιλόπουλος, Coffee Island, Pharmathen, ONEX, Genesis Pharma, Spetses Mini Marathon και Olympia Electronics)

Καμία τους δεν κατάφερε να στεφθεί νικήτρια στην κατηγορία της,αν και μόνο το ότι έφτασαν ως φιναλίστ στις κατηγορίες τους ήταν ένα πραγματικό κατόρθωμα- αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις υποψήφιες επιχειρήσεις βρισκόντουσαν εταιρίες- μεγαθήρια όπως π.χ. ο Marks and Spencer, ή η τουρκική τράπεζα Yapi Kredi. Συνολικά ο τζίρος των υποψήφιων επιχειρήσεων ξεπερνά τα 1.5 τρις ευρώ, τα κέρδη τα 60 δις ευρώ ενώ δίνουν δουλειά σε πάνω από 2.5 εκ. ανθρώπους.

Μας έκανε εντύπωση ότι η βραδιά είχε έντονο άρωμα Brexit. Η επανεκλογή του Ντέιβιντ Κάμερον και η πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος ήταν στα χείλια όλων των Βρετανών που ανέβηκαν στη σκηνή εκείνη τη βραδιά.

Ανάμεσα τους και ο θρυλικός Σερ Τζον Ματζέσκι, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία (γνωστός στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους ως πρόεδρος της Αγγλικής ποδοσφαιρικής Ομάδας Reading F.C.- έχει μάλιστα δώσει το όνομά του στο στάδιο του Reading) που κέρδισε το Lifetime Achievement Award. Ο Μαστζέσκι φρόντισε να τονίσει την υποστήριξη του για την ευρωπαϊκή πορεία της Βρετανίας. «Οι άνθρωποι που δουλεύουν στις επιχειρήσεις είναι οι καλύτεροι όλων», τόνισε. «Και όσοι το κάνουν στην Ευρώπη είναι ακόμα καλύτεροι» πρόσθεσε γελώντας.

O Σερ Τζον Ματζέσκι με το Lifetime Achievement Award

Με αφορμή τη διεξαγωγή των βραβείων στη Βρετανία, η ομάδα πίσω από το Θεσμό των Βραβείων είχε φροντίσει να κάνει μια μεγάλη έρευνα σε 437 Ευρωπαίους επιχειρηματίες ,τα αποτελέσματα της οποίας είχε μοιράσει σε όλους τους δημοσιογράφους, σε σχέση με την θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ισχυρά ποσοστά υπέρ της παραμονής των Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση 86% των Ευρωπαίων και 75% των Βρετανών πιστεύουν ότι η Βρετανία πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Aυτές ειναι οι επιχειρήσεις που κέρδισαν τα βραβεία:

Βραβείο καλύτερου επιχειρηματία

ΒΜΖ The innovation Group (Γερμανία)

Βραβείο καλύτερου εργοδότη της

Mercedez Benz Financial Services (Τουρκία)

Βραβείο καινοτομίας

Almac Group (Ηνωμένο Βασίλειο)

Βραβείο Customer Focus

Nottingham City Transport (Ηνωμένο Βασίλειο)

Βραβείο Εισαγωγών/Εξαγωγών

Ausa (Ισπανία)

Βραβείο “Chairman’s Selection Award”

Barow LA (Ισπανία)

Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης

Samhall (Σουηδία)

Βραβείο εταιρείας της χρονιάς στην κατηγορία (0-25 εκατομμύρια ευρώ τζίρος)

Dok-ing (Κροατία)

Βραβείο εταιρείας της χρονιάς στην κατηγορία (26- 150 εκατομμύρια ευρώ τζίρος )

Clinigen Group (Ηνωμένο Βασίλειο)

Αγαπημένη εταιρεία του κοινού

Utility Warehouse The discount (Ηνωμένο Βασίλειο)

Βραβείο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Χρονιάς

Antares Vision (Ιταλία)