ΔΙΕΘΝΕΣ
16/06/2015 08:01 EEST | Updated 16/06/2015 08:01 EEST

Η μοδίστρα των φυλακών φέρεται να βοήθησε τους δραπέτες της Νέας Υόρκης - Σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον άνδρα της

Pool via Getty Images
PLATTSBURGH, NY - JUNE 15: Joyce Mitchell (L) appears with her lawyer Stephen Johnston before Judge Buck Rogers in Plattsburgh City Court on June 15, 2015 in Plattsburgh, New York. Mitchell allegedly aided inmates Richard Matt and David Sweat in their escape from Clinton Correctional Facility. They were discovered missing the morning of June 6. (Photo by G.N. Miller - Pool/Getty Images)

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δραπέτες που στις 6 Ιουνίου κατάφεραν να διαφύγουν από σωφρονιστικό ίδρυμα στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το CNN, η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς συνελήφθη υπάλληλος των φυλακών που φέρεται να βοήθησε τον Richard Matt και τον David Sweat να διαφύγουν.

Η Joyce Mitchell εργαζόταν ως μοδίστρα στο σωφρονιστικό ίδρυμα και, σύμφωνα με πηγές του CNN, φαίνεται πως οι δύο δραπέτες είχαν σχεδιάσει την δολοφονία του άνδρα της. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι το κατά πόσο η μοδίστρα γνώριζε το σχέδιό τους. Ακόμα, έγινε γνωστό πως οι άνδρες είχαν σχεδιάσει να φύγουν μαζί με την Mitchell, όμως η τελευταία δεν τους συνάντησε στο σημείο που είχαν κανονίσει γιατί φοβήθηκε.

Όπως δείχνουν οι έρευνες, η Mitchell είχε σεξουαλικές επαφές με τον Richard Matt και στο παρελθόν είχε ερωτικές σχέσεις και με τον δεύτερο δραπέτη. Ο εισαγγελέας τονίζει μάλιστα πως οι δύο άνδρες χειραγωγούσαν την μοδίστρα ήδη από το 2013.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η γυναίκα κρατείται επί μια εβδομάδα από τις αρχές με την κατηγορία ότι βοήθησε τους κρατούμενους να δραπετεύσουν, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εργαλεία, και θα απελευθερωθεί εάν δώσει 110.000 δολάρια σε μετρητά.

Τέλος, σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, στην αναζήτηση των επικίνδυνων κακοποιών συμμετέχουν πάνω από 870 αστυνομικοί στην περιοχή γύρω από τις φυλακές αλλά και στο Μεξικό και το Βερμόντ.

Sponsored Post