ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/06/2015 19:46 EEST

Ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής στην οποία «βλέπουν» τη...λύση

ASSOCIATED PRESS
FILE - A Thursday, June 11, 2015 file photo showing Greek Prime Minister Alexis Tsipras looking at his watch as he departs the EU-CELAC summit in Brussels. Greek Prime Minister Alexis Tsipras continued his diplomatic offensive on Thursday to try to convince European creditors to pay out the bailout loans the country needs to avoid default. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, File)

Ικανοποιημένοι δήλωναν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης από την ανακοίνωση της διεξαγωγής έκτακτης συνόδου κορυφής την Δευτέρα με αντικείμενο την επίλυση του ελληνικού θέματος. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει από τη Ρωσία το Σάββατο και την Κυριακή θα βρεθεί στις Βρυξέλλες.

Σε συζητήσεις τους λίγα μόλις λεπτά αφού πληροφορήθηκαν την είδηση για την σύνοδο κορυφής, τα κυβερνητικά στελέχη επεσήμαναν ότι διεξάγεται πολιτική διαπραγμάτευση σε επίπεδο κορυφής της Ε.Ε. – κάτι που είναι εδώ και εβδομάδες ο βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης. «Δικαιώνεται η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, που έλεγε ότι δεν έχει νόημα η συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος. «Αυτό θέλαμε», έλεγε χαρακτηριστικά ένας υπουργός, ενώ έτερο μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου σημείωνε με έμφαση: «επιτέλους. Σύνοδος και λύση».

Η κυβερνητική αισιοδοξία δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατέθεσε νέες προτάσεις στο Eurogroup, όπως της είχε ζητηθεί. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί κατά την πολιτική διαπραγμάτευση στην σύνοδο κορυφής.