The Times: Αν ο Τσίπρας κάνει πίσω, η Μπέτυ Μπαζιάνα θα τον χωρίσει!

The Times: Αν ο Τσίπρας κάνει πίσω, η Μπέτυ Μπαζιάνα θα τον χωρίσει!
Sooc

Σε εντελώς νέο επίπεδο φαίνεται να έχει φτάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι στα διεθνή ΜΜΕ καθώς οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα εισέρχονται στο πιο κρίσιμο σημείο τους- με την προσωπική ζωή του Αλέξη Τσίπρα να μπαίνει και αυτή στο «μικροσκόπιο»: Ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να έχει αποκαλύψει ότι, εάν κάνει πίσω στη διαπραγμάτευση και καταφύγει σε «αναγκαστική» συμφωνία με τους δανειστές προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία, η σύντροφός του και «πρώτη κυρία», Μπέτυ Μπαζιάνα, έχει απειλήσει ότι θα τον...αφήσει, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των «The Times».

Σε κάθε περίπτωση, ως πηγή αυτής της...αποκάλυψης παρουσιάζονται δηλώσεις που αποδίδονται στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaîné. Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε ότι «ο Τσίπρας με πληροφόρησε ότι εάν κάνει πίσω σε πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας, ρισκάρει όχι μόνο να χάσει το κόμμα, αλλά και τη σύντροφό του, που είναι ριζοσπάστρια και πολύ πιο αριστερά από αυτόν».

Το δημοσίευμα έρχεται ενώ το θρίλερ της διαπραγμάτευσης φαίνεται να εισέρχεται στο πιο κρίσιμο σημείο του, με τον κ. Τσίπρα να έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού και θα αναλάβει το κόστος να σηκώσει το βάρος της συμφωνίας- εάν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τότε θα αναλάβει την ευθύνη να πει το «μεγάλο όχι», κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώρισε τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, ηλεκτρολόγο μηχανικό στο επάγγελμα, όταν ήταν μαθητές του Πολυκλαδικού των Αμπελοκήπων. Ήταν τότε μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ, και πρωτοστάτησαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990-1991. Επέλεξαν να μην παντρευτούν αλλά να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης. Καρπός της σχέσης τους, είναι δύο αγόρια, ο 4χρονος Παύλος και ο μόλις δύο ετών Ερνέστος-Ορφέας, τα οποία κρατούν μακριά από τους φωτογράφους.

Δημοφιλή