ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/07/2015 17:26 EEST | Updated 14/07/2015 17:53 EEST

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Εκτός πραγματικότητας τα περί «μαύρων» χρημάτων σε δημοσιογράφους

eurokinissi

Απάντηση στις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί δημοσιογράφων που φέρονται να έλαβαν «μαύρο» χρήμα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έδωσε ο πρόεδρός του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννόπουλος χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ. Καμμένου ως «εκτός πραγματικότητας», ενώ κάνει λόγο «για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που δεν τον βρίσκει σύμφωνο».

Στην ίδια ανακοίνωση η οποία κοινοποιείται και προς την ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ εξηγεί το υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας που επιτελεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνοντας ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola -λύσσα - ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ηλεκτρονικά και έντυπα - «κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης, ότι «κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών υπηρεσιών εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα - ως,επίσης,οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες,ούτε στη διοίκηση,ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού - έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ' όλα τα έτη λειτουργίας του ουδέποτε αποζημίωσε οιονδήποτε δημοσιογράφο (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη».

Ο κ. Γιαννόπουλος σημειώνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους «μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών» και τονίζει ότι Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννόπουλος και καταλήγει:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ».

Η φωτογραφία είναι αρχείου

Sponsored Post