MonthlyFlavors: Διαλεγμένα ελληνικά προϊόντα έρχονται στο σπίτι σας κάθε μήνα

MonthlyFlavors: Διαλεγμένα ελληνικά προϊόντα έρχονται στο σπίτι σας κάθε μήνα
archive

Όταν ο Γιάννης Βούλτσης συνάντησε τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο αποφάσισαν να ιδρύσουν την MonthlyFlavors. Μία υπηρεσία που δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή να λαμβάνει κάθε μήνα ένα καλάθι γεμάτο με προϊόντα από νέους παραγωγούς και ελληνικά καλούδια από κάθε γωνιά της χώρας. Κι αν αναρωτιέστε, πως ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό, ο Γιάννης Βούλτσης λύνει όλες μας τις απορίες.

Πώς ξεκίνησε η MonthlyFlavors;

Οπως πολλοί άλλοι προσπάθησα να εξάγω προϊόντα αλλά βρέθηκα αντιμέτωπος με τα γνωστά προβλήματα. Ενώ τα προϊόντα ήταν εξαιρετικά, οι καταναλωτές δε τα γνώριζαν. Ακόμη, ήταν πολύ δύσκολο να τοποθετηθούν σε κάποιο καλό ράφι σε σούπερ μάρκετ και η διαδικασία ανακάλυψης από τον καταναλωτή δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Κάπου εκεί αναρωτηθήκαμε αν υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για τους καταναλωτές να ανακαλύψουν νέα προϊόντα. Η ιδέα μας ήταν αντί να περιμένουμε ο καταναλωτής να επισκεφθεί ένα κατάστημα και να ενδιαφερθεί να αγοράσει ένα προϊόν από το ράφι, θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν απλά τα προϊόντα ερχόντουσαν στο σπίτι του καταναλωτή όπου μπορεί να τα απολαύσει από την άνεση του σπιτιού του. Μάλιστα αυτό το μοντέλο είναι πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ, οπότε είναι ένα στοίχημα για εμάς να το εφαρμόσουμε στην Ευρώπη.

Πώς λειτουργεί;

Οι πελάτες της MonthlyFlavors κάνουν μια εγγραφή στο site μας μέσω χρεωστικής κάρτας ή Paypal. Μετά την εγγραφή και κάθε μήνα παραλαμβάνουν ένα κουτί με γευστικά και υγιεινά προϊόντα που επιλέγει η ομάδα μας. Ο πελάτης δεν έχει παρά να απολαύσει τα νέα προϊόντα που του στέλνουμε.

Πώς επιλέγετε τα προϊόντα που θα μπουν μέσα σε κάθε μηνιαίο κουτί;

Κάθε μήνα οργώνουμε τη χώρα ανακαλύπτοντας νέες γεύσεις από ανερχόμενους παραγωγούς. Προτεραιοτητά μας είναι τα καινοτομικά προϊόντα, που υπό συνήθεις συνθήκες θα ήταν λίγο δύσκολο να ανακαλύψει κάποιος πηγαίνοντας για ψώνια σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε μια συνοικιακή αγορά. Για παράδειγμα στο πρώτο μας κουτί έχουμε μια σάλτσα από ρόδι από την rodihellas που μας έχει ξετρελάνει. Σε κάθε κουτί προσπαθούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία πχ να υπάρχει κάτι που μπορούμε να φάμε σαν σνακ το απόγευμα, κάτι να συνοδεύσει το γεύμα μας αλλά και κάτι να γλυκάνει τον ουρανίσκο. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι τα προϊόντα να ταιριάζουν με την εποχή κατά την οποία θα αποσταλούν στον πελάτη. Στα σχέδια μας θα υπάρξουν και κουτιά με γεωγραφικούς προσδιορισμούς πχ γεύσεις της Κρήτης ή της Φλώρινας. Θέλουμε τα κουτιά μας να είναι ένα ολοκληρωμένο γευστικό ταξίδι. Απώτερος στόχος μας είναι κάποια από τα αυτά τα προϊόντα να τα αποζητήσει ο καταναλωτής μετά την πρώτη δοκιμή μέσω του κουτιού μας και να φτιάξουμε νέες διατροφικές συνήθειες.

Ποια προϊόντα θεωρείτε ότι δεν πρέπει να λείπουν από το ελληνικό σπίτι;

Ο πλούτος και η ποιότητα των προϊόντων της μεσογείου στο πέρασμα των χρόνων έχει δημιουργήσει μια κουζίνα με μοναδική γεύση. Η φύση της, διαθέτει όλη αυτή την ποικιλία των πρώτων υλών καθώς και την ανθρώπινη εμπειρία για τη δημιουργία μοναδικών γεύσεων. Γεύσεις που έχουν γίνει καθημερινή ανάγκη. Κάθε μήνα λοιπόν, σας καλούμε μέσα απο το κουτί της MonthlyFlavors να ανακαλύψουμε μαζί τα επόμενα αγαπημένα προϊόντα που δεν θα θέλαμε ποτέ να λείψουν απο το σπίτι μας.

Η Ελλάδα έχει δύναμη στην αγορά των εξαγωγών;

Σε γενικές γράμμες υπάρχει μια δυναμική αλλά όχι δύναμη. Βλέπουμε αξιέπαινες προσπάθειες ειδικά στο χώρο του ελαιολάδου αλλά ακόμα η Ελλάδα δεν έχει γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη. Όπως όλοι γνωρίζουμε το marketing και το branding είναι ακόμα η μεγάλη αδυναμία των ελληνικών εξαγωγών όπως και η διάθεση από μεγάλα κανάλια. Τελευταία, αυτό αλλάζει και κάποιος μπορεί να αγοράσει πχ καλό ελληνικό λάδι στα Wholefood. Όμως δε θα βρει κεφαλοτύρι, παξιμάδια, παστέλι ή πατέ από πιπεριά Φλωρίνης. Έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε και ελπίζουμε να μυήσουμε χιλιάδες καταναλωτές σε αυτά τα προϊόντα μέσω της MonthlyFlavors.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον της Monthly Flavors;

Στόχος μας είναι να φέρουμε τα ελληνικά προϊόντα στα σπίτια χιλιάδων καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε πιλοτικά στην Ελλάδα και δουλεύουμε πυρετωδώς για το άνοιγμα μας σε Αγγλία και Γερμανία. Πιστεύουμε ότι οι Ελληνες του εξωτερικού είναι οι πρώτοι που θα αγκαλιάσουν την ιδέα μας καθώς τους λείπει μια γεύση Ελλάδας και ελπίζουμε ότι θα μυήσουν και τους φίλους τους. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές και τη δυναμική της MonthlyFlavors και θα θέλαμε να καλέσουμε και εσάς να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά μας προϊόντα με έκπτωση 50% χρησιμοποιώντας το κουπόνι huffpost50.