7 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε πριν κάνετε παιδιά (ανάμεσά τους και ένα ελληνικό νησί)

7 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε πριν κάνετε παιδιά (ανάμεσά τους και ένα ελληνικό νησί)

Το να ταξιδεύει κανείς σε όλο τον κόσμο με παιδιά μπορεί να είναι από τα πιο διασκεδαστικά και απολαυστικό πράγμα που μπορεί να κάνει μια οικογένεια μαζί. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί προορισμοί και εμπειρίες που απευθύνονται ξεκάθαρα σε ένα περισσότερο ενήλικο κοινό. Πριν λοιπόν ζήσετε το θαύμα του να γίνετε γονείς, αυτά είναι τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε: απομονωμένα, περιπετειώδη και γεμάτα με ενήλικες απολαύσεις.

Το όρος Έβερεστ, Ιμαλάια: Είτε σας ενδιαφέρει η αναρίχχηση είτε η πεζοπορία, αυτός ο προορισμός θα τεστάρει την προσωπική σας αντοχή. Πρόκειται για ένα μέρος που επιλέγει κάποιος όταν βρίσκεται σε κάποιο «εσωτερικό ταξίδι» στο οποίο χρειάζεται να μην είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του . Θα τεστάρετε τα όριά σας, σωματικά και νοητικά, επομένως ίσως θα είναι καλό να κάνετε αυτό το ταξίδι όχι μόνο πριν κάνετε παιδιά, αλλά και πριν παντρευτείτε.

Μάτσου Πίτσου και το Μονοπάτι των Ίνκας, Περού: Το μονοπάτι αυτό προκαλεί των ταξιδευτή να επισκεφθεί το Μάτσου Πίτσου μέσω της περιπετειώδους διαδρομής. Αυτό σημαίνει επικίνδυνες αναβάσεις σε υψηλό υψόμετρο, το να κοιμάσαι σε σκηνές, να μην κάνεις ντους και να είσαι αφοσιωμένος. Επομένως κάντε το πριν γίνετε γονείς ή περιμένετε μέχρι να γίνουν 15 χρονών και να είναι ικανά να σας ακολουθήσουν -εφόσον το θέλουν!-.

Λας Βέγκας, Νεβάδα, ΗΠΑ: Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πούμε: το Λας Βέγκας είναι μια παιδική χαρά για ενήλικους. Είναι το μέρος που θα πάει κάποιος εάν θέλει να περάσει όλο το βράδυ έξω, τζογάροντας, πίνοντας και κάνοντας όλα αυτά που δεν θα έκανε εάν είχε παιδιά.

Σε οποιοδήποτε μέρος της Ινδίας: Μα δεν υπάρχουν πολλά παιδιά στην Ινδία; Βεβαίως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φέρετε και άλλα. Το πολιτισμικό σοκ που θα βιώσετε μόλις βρεθείτε στη χώρα θα τραβήξει όλη σας την προσοχή. Θα δείτε πράγματα που δεν θα θέλατε να δείτε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δείτε πράγματα που όντως θέλετε. Η Ινδία θα σας προσφέρει ξεχωριστές και δυνατές εμπειρίες τις οποίες είναι καλύτερο να ζήσετε χωρίς παιδιά.

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, Αυστραλία: Για να εκτιμήσετε όπως πρέπει και σε όλη του την έκταση αυτό το μαγικό μέρος, θα περάσετε την περισσότερη ώρα σας κάτω από το νερό: και όταν δεν θα είστε από κάτω του, θα είστε από πάνω του. Ακόμα όμως και εάν βρεθείτε σε μια παραλία, σίγουρα θα έχετε περισσότερη διάθεση για χαλάρωση και ρομαντισμό και όχι για την παιδική πισίνα...

Καταρράκτες της Βικτωρίας, Ζιμπάμπουε / Ζάμπια: Βρίσκονται ανάμεσα στα σύνορα της Ζιμπάμπουε με τη Ζάμπια, επομένως πρόκειται για έναν απομονωμένο και δύσκολο προορισμό της Αφρικής. Τα μονοπάτια είναι επικίνδυνα και άγρια, και οι άκρες απότομες. Εάν τους επισκεφθείτε σε μία περισσότερο «στεγνή» περίοδο μπορείτε να τολμήσετε το κολύμπι στην Πισίνα του Διαβόλου (Devil's Pool). Και σίγουρα δεν μιλάμε για μία παιδική πισίνα...

Μύκονος, Ελλάδα: Σε αυτό το νησί θα πάτε εάν θέλετε να ενδώσετε σε ναρκισσιστικές ενήλικες απολαύσεις. Από παραλίες γυμνιστών μέχρι και πάρτι που κρατούν όλο το βράδυ, δεν πρόκειται για έναν μέρος στο οποίο θα θέλατε να φέρετε και ένα παιδί. Γιατί να μην απολαύσετε όλα αυτά που έχει να προσφέρει η Μύκονος, χωρίς να πρέπει να δίνετε και εξηγήσεις;

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη Huffington Post και έχει μεταφραστεί από τα αγγλικά.