12 (ακόμα) πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Game of Thrones

12 (ακόμα) πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Game of Thrones
HBO

Mε τόσες θεωρίες σχετικά με την καινούρια σεζόν του Game of Thrones που αναμένεται το 2016 και τα σενάρια που κυκλοφορούν γύρω από τον θάνατο (ή και όχι) του John Snow, περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους πρωταγωνιστές και τον σιδηρούν θρόνο.

Μέχρι τότε, όμως, νέες ιστορίες από όσο συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες και καινούρια μυστικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας κι εμείς δεν χορταίνουμε να τα διαβάζουμε. Ορίστε, λοιπόν, δώδεκα ακόμα πράγματα που μάθαμε για το Game of Thrones.

1. Ο Sean Bean έπαιζε ποδόσφαιρο με το ψεύτικο κεφάλι του πριν την σκηνή του αποκεφαλισμού

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο ηθοποιός, όταν αντίκρισε για πρώτη φορά το κεφάλι που του είχαν φτιάξει για τις ανάγκες της σκηνής του αποκεφαλισμού, ένιωσε λίγο άβολα, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει όταν άρχισε να βαράει σουτάκια με αυτό.

2. Ο Jaime Lannister σιχαίνεται να φοράει την πανοπλία του

Ο ηθοποιός Ian Beattie, που υποδύεται στη σειρά τον Meryn Trant, αποκάλυψε μιλώντας στην HuffPost ότι ο Nikolaj Coster-Waldau (δηλαδή ο Jaime Lannister) «χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να βγάλει την πανοπλία του», αφού λέει ότι είναι πολύ βαριά.

3. Οι ηθοποιοί ήταν σοκαρισμένοι που η σκηνή με τον John Snow δεν αφαιρέθηκε από το σενάριο

Ένας από τους ηθοποιούς αποκάλυψε ότι σοκαρίστηκε όταν διάβασε το σενάριο για το τελευταίο επεισόδιο της έκτης σεζόν που περιείχε τη σκηνή θανάτου του John Snow. Όπως ανέφερε ο ίδιο, πίστευε ότι θα είχαν αφαιρέσει από μερικούς ηθοποιούς την επίμαχη σκηνή ώστε να μην μαθευτεί.

4. Οι σεναριογράφοι βάζουν στα σενάρια ψεύτικες σκηνές θανάτου για να παραπλανήσουν τους ηθοποιούς

Μιλώντας στο BBC, η ηθοποιός Sophie Turner ανέφερε ότι οι σεναριογράφοι πολλές φορές προσπαθούν να παραπλανήσουν τους ηθοποιούς με ψεύτικες σκηνές θανάτου μέσα στο σενάριο, ώστε να νομίζουν ότι θα πεθάνουν. Και μερικές εβδομάδες αργότερα τους αποκαλύπτουν ότι κάνουν πλάκα.

5. Ο ηθοποιός Ian Beattie είχε αφιάλτες ότι έμαθε ότι ο Meryn Trant που υποδύεται ήταν παιδόφιλος στη σειρά

Όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πέμπτης σεζόν και έμαθε ο ηθοποιός λεπτομέρειες για τον ρόλο του έμεινε με το στόμα ανοιχτό. «Όταν το διάβασα, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήμουν εντελώς σαστισμένος. Είμαι κι εγώ πατέρας, οπότε μου ήταν πολύ δύσκολο. Είχα εφιάλτες», ανέφερε ο ίδιος.

6. Ο Oberyn Martell ακούγεται σαν τον μπαμπά του ηθοποιού που τον υποδύεται

Ο Pedro Pascal, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Oberyn Martell αποκάλυψε ότι ο τρόπος που «παίζει» τον ρόλο του και ειδικά η προφορά που έχει είναι εμπνευσμένη από τον πατέρα του.

7. Οι παραγωγοί έχουν καταρρίψει την θεωρία σχετικά με τον Syrio

Υπάρχει μία θεωρία που αναφέρει ότι ο Syrio, ο δάσκαλος ξιφομαχίας της Arya Stark κατάφερε να γλιτώσει και είναι ακόμα ζωντανός, αλλά οι παραγωγοί τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

8. Το Game of Thrones μοιάζει περισσότερο με θεατρική ομάδα

Αν και η σειρά είναι έντονη με πολλές ανατροπές, οι ηθοποιοί υποστηρίζουν ότι στα γυρίσματα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, κάτι που θυμίζει περισσότερο θεατρική ομάδα παρά τηλεοπτικό καστ.

9. Ο Oberyn πήρε έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της σκηνής με τον θάνατό του

Ο ηθοποιός, ο οποίος στην σειρά είχε έναν βίαιο θάνατο, περιγράφοντας την σκηνή αυτή παραδέχτηκε ότι τον πήρε ο ύπνος όταν την γύριζαν και έπρεπε να βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος.

10. Ο Tyrion και ο Varys είναι οι «κωμικοί» των παρασκηνίων

Όταν ρωτήθηκε ο ηθοποιός Ian Beattie σχετικά με το αν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζει το κοινό για την σειρά, ανέφερε ότι οι δύο ηθοποιοί που υποδύονται τον Tyrion και τον Varys, είναι πιο αστείοι και από επαγγελματίες κωμικούς και κάνουν όλο το καστ να γελάει.

11. Ο Joffrey «πέθανε» σε ένα πάρκινγκ στην Καλιφόρνια

Επειδή οι υπεύθυνοι της σειράς δεν ήταν σίγουροι ότι ο θάνατος του Joffrey ήταν αρκετά φρικιαστικός, τον ξαναγύρισαν σε ένα πάρκινγκ στην Καλιφόρνια, όπως ανέφερε ο ηθοποιός που υποδυόταν έναν από τους πιο μισητούς χαρακτήρες της σειράς. Βέβαια, ο σκηνοθέτης, Alex Graves, αναφέρει ότι ακόμα πιστεύει ότι η σκηνή αυτή δεν είναι καλή αφού μπορεί κανείς να διακρίνει τον έντονο ήλιο της Καλιφόρνια στα μάτια του ηθοποιού.

12. Η Michelle Fairley έκλαψε την πρώτη φορά που είδε τον «Κόκκινο γάμο»

Μεταξύ μας και ποιος δεν έκλαψε σε αυτό το επεισόδιο που ήταν πολύ έντονο. Η Michelle Fairley που υποδύεται την Catelyn Stark παραδέχτηκε ότι την πρώτη φορά που είδε το επεισόδιο και συγκεκριμένα τη σκηνή του γάμου, τα μάτια της πλημμύρισαν με δάκρυα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δημοφιλή