Όπλα, φόβος, θάνατος. Τα παιδιά στη Συρία ζωγραφίζουν το μέλλον τους

Όπλα, φόβος, θάνατος. Τα παιδιά στη Συρία ζωγραφίζουν το μέλλον τους
Twitter

Το πρακτορείο παροχής ψυχολογικής βοήθειας «Cafod» έδωσε στην δημοσιότητα τις ζωγραφιές των παιδιών στη Συρία, οι οποίες αποτυπώνουν την φρίκη την οποία υφίσταται από το 2011.

Οι ζωγραφιές αποτελούν μέρος ενός πρότζεκτ που οργανώθηκε στην Δαμασκό από την Οργάνωση «Caritas Syria», στο οποίο ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τι τους φοβίζει στο μέλλον τους.

Τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά. Όπλα, βόμβες, στρατόπεδα συγκέντρωσης, θάνατος.

«Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν πως είναι η ζωή για μια ολόκληρη γενιά παιδιών στη Συρία. Η σύγκρουση διαρκεί περισσότερο από όσο διήρκεσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ενώ τα όπλα και οι βόμβες αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους», δήλωσε ο Alan Thomlinson, εκπρόσωπος της Cafod.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, είναι αναμενόμενο τόσες οικογένειες να θέλουν να χτίσουν μια νέα ζωή στην Συρία.

«Τα παιδιά είναι σαν τα σφουγγάρια και απορροφούν όλο τον πόλεμο, τον φυλάσσουν μέσα τους. Οι σκοτωμοί, η καταστροφή, η απόγνωση, ο φόβος και η απώλεια αγαπημένων προσώπων σκάβουν βαθιά μέσα στις αθώες καρδιές τους. Τι θα συμβεί με αυτά τα άσχημα πράγματα που κρύβουν μέσα τους στο μέλλον;», καταλήγει ο Thomlinson, καλώντας την διεθνή κοινότητα να λάβει δράση.

Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή