ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/09/2015 14:47 EEST | Updated 25/09/2015 16:52 EEST

Κακοκαιρία σαρώνει την Κεφαλονιά: Σημαντικά προβλήματα και καταστροφές λόγω νεροποντής

Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει την Κεφαλονιά, με νεροποντή που άρχισε στις 3 το μεσημέρι, να έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια, τα οποία παρασύρουν αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες κ.α.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα. Δέντρα έχουν ξεριζωθεί, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, οι εικόνες είναι πρωτόγνωρες, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στην Πύλαρο, ενώ σημαντικά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, τον Κούταβο και τα Χελμάτα. Διακοπή ρεύματος, αναφέρεται έχει σημειωθεί και στην Ιθάκη, ενώ καταστροφές έχουν προκληθεί και στην Κέρκυρα. Ειδικότερα, σημαντικές καταστροφές προκλήθηκε στον Άγιο Δημήτριο, στη νότια Κέρκυρα, όπου το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο τοπίο: Περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν με αποτέλεσμα το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού να είναι μακάβριο.

Ιστορικό ρεκόρ βροχόπτωσης κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί καθώς έπεσε μέσα σε 2 ώρες νερό που κανονικά πέφτει σε ένα μήνα.

Sponsored Post