Προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων ζήτησε από τα κόμματα της Βουλής ο Νίκος Κοτζιάς

Προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων ζήτησε από τα κόμματα της Βουλής ο Νίκος Κοτζιάς
Eurokinissi

Όχι μόνο επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Κοτζιάς ζήτησε με επιστολή του προς τα κόμματα προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά υπογραμμίζει και το απόρρητο επί εθνικών θεμάτων με αφορμή την αποκάλυψη της συγκεκριμένης επιστολής από τη Χρυσή Αυγή παραλήπτρια επίσης της επίμαχης επιστολής.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος στην ομιλία του στη Βουλή ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικώντου απέστειλε επιστολή στην οποία ζητά τις προτάσεις του για την ονομασία των Σκοπίων.

Λίγο αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι η επιστολή εστάλη σε όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που βρίσκονται στη Βουλή.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας στην απάντησή του υπογραμμίζει με σαφήνεια τα καθήκοντα και τους περιορισμούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ως προς το απόρρητο που ορίζει ρητά ο νόμος και διέπει εσωτερικές διεργασίες επί λεπτών εθνικών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

Διευκρινίζει μάλιστα πως η επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εστάλη προς όλα τα κόμματα- μηδενός εξαιρουμένου βάσει της συνταγματικής τάξης.

Όπως εξηγεί ο κ. Κούτρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δηοσιογράφων «στο πλαίσιο του τελευταίου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (22.07.2015), οι συζητήσεις στο οποίο προβλέπονται από τον Νόμο και είναι απόρρητες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε από τους εκπροσώπους των παρισταμένων κομμάτων να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί η απάντησή τους για το θέμα αυτό».

Δημοφιλή