Σταρ του διαδικτύου κατήγγειλε την υποκρισία των social media και παραιτήθηκε

Σταρ του διαδικτύου κατήγγειλε την υποκρισία των social media και παραιτήθηκε
Instagram

Μια 18χρονη γυναίκα από την Αυστραλία που διέθετε προφίλ στο Instagram με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων συχνά προωθούσε προϊόντα που τις παραχωρούσαν εταιρείες.

Η Essena O' Neil αποφάσισε να διαγράψει τουλάχιστον 2.000 φωτογραφίες της, ενώ άλλαξε τις περιγραφές όσων απέμειναν, εξηγώντας τι συνέβαινε στο μυαλό της όταν τις τραβούσε.

«Δεν είναι αυθόρμητη- έβγαλα άλλες 100 σε παρόμοιες πόζες προσπαθώντας να κάνω το στομάχι μου να φαίνεται ωραίο. Δεν πρέπει να είχα φάει και πολύ εκείνη την ημέρα. Θα φώναζα στην μικρή αδελφή μου ώστε να συνεχίζει να τραβάει μέχρι να βγάλει κάτι για το οποίο θα ήμουν περήφανη. Ναι, τόσο #goals», γράφει σε μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει φορώντας ένα μπικίνι.

«Δεν είναι αυθόρμητη- πληρωμένο ποστ για (εταιρεία) τσαγιού. Ναι αν δεις μια κοπέλα με πολλούς ακόλουθους να προμοτάρει μια μάρκα τσαγιού με κάποιο ταγκ στο Instagram, έχει πληρωθεί καλά. Το έκανα όταν ξεκίνησα για 300 δολάρια για κάθε ποστ. Με τους ακόλουθους που έχω τώρα θα μπορούσα να βγάλω 2.000 δολάρια Αυστραλίας εύκολα», γράφει σε ένα ποστ όπου φαίνεται να απολαμβάνει ένα φλιτζάνι τσάι στην μπανιέρα της.

Σε ποστ της στο Youtube, η ίδια εξηγεί ότι παραιτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί ένιωθε ότι ζει σε ένα ψεύτικο κόσμο, στον οποίο έπρεπε συνεχώς να ζητά την επιβράβευση μέσα από likes και σχόλια. Η ίδια ξεκίνησε μάλιστα μια ιστοσελίδα, όπου θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να προτρέψει τους νέους να φέρουν θετικές αλλαγές στον κόσμο και όχι απλά να αγοράζουν προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνησή της έχει δεχτεί κατά κύριο λόγο θετικά σχόλια από τους χρήστες του διαδικτύου, ενώ η ιστορία της κάνει τον γύρο του κόσμου.

Δημοφιλή