ΔΙΕΘΝΕΣ
08/11/2015 10:28 EET | Updated 08/11/2015 10:48 EET

Νέα στοιχεία για την ασφάλεια του αεροδρομίου Σαρμ ελ Σείκ «καίνε» την αιγυπτιακή κυβέρνηση

Anadolu Agency via Getty Images
SINAI, EGYPT - NOVEMBER 06: Evacuation of British tourists who were stranded in Sharm el-Sheikh due to security reason regarding the possibility of bomb attack towards crushed Russian passenger plane starts at the International Sharm el-Sheikh Airport in Sharm el-Sheikh, Sinai, Egypt on November 06, 2015. (Photo by Stringer/Anadolu Agency/Getty Images)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ασφάλεια του αεροδρομίου της πόλης Σαρμ ελ Σείκ στην Χερσόνησο του Σινά, από όπου είχε αναχωρήσει το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου.

Μετά την αποκάλυψη ότι οι Βρετανικές αρχές είχαν εντοπίσει σειρά προβλημάτων στο αεροδρόμιο, εργαζόμενοι του αεροδρομίου δίνουν νέα στοιχεία που «καίνε» την αιγυπτιακή κυβέρνηση. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι για την επίλυση σοβαρών κενών ασφαλείας στο αεροδρόμιο, μήνες πριν την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο αλ-Σίσι είχε ανακοινώσει ότι πριν δέκα μήνες ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε εκφράσει την ικανοποίησή του μετά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο του δημοφιλούς αιγυπτιακού θερέτρου.

Παρόλα αυτά, νέα στοιχεία δείχνουν πως γίνονταν καθημερινά σοβαρές παραλείψεις στο αεροδρόμιο, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένου που επικαλείται η βρετανική Independent, πολλές κάμερες παρακολούθησης του αεροδρομίου ήταν χαλασμένες και δεν επισκευάστηκαν ποτέ. Επίσης, κανείς δεν παρακολουθούσε τους ταξιδιώτες που μετέφεραν αποσκευές στους χώρους του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ντέιβιντ Κάμερον, μια επισκόπηση του υλικού από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης την ημέρα της μοιραίας πτήσης, ήταν αρκετή για να τον αναγκάσει να σταματήσει όλες τις πτήσεις από και προς το Σαρμ ελ Σείκ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι πληροφορίες ανέφεραν ότι βρετανικό επιβατηγό αεροσκάφος παραλίγο να χτυπηθεί από πύραυλο ενώ προσγειωνόταν στο εν λόγω αεροδρόμιο πριν μερικούς μήνες. Η αεροπορική εταιρεία είχε καταγγείλει το περιστατικό στο Υπουργείο μεταφορών, το οποίο απάντησε πως πιθανότητα επρόκειτο για κάποια προγραμματισμένη δοκιμή του στρατού και όχι κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Sponsored Post