Αυτό είναι το βίντεο για το οποίο συνελήφθησαν διευθυντικά στελέχη της Τζουμχουριέτ

Αυτό είναι το βίντεο για το οποίο συνελήφθησαν διευθυντικά στελέχη της Τζουμχουριέτ

Στο διαδίκτυο διέρρευσε το βίντεο για το οποίο συνελήφθησαν στελέχη της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ (Cumhuriyet), η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Σε αυτό βλέπουμε φορτηγά που, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανήκουν στην τουρκική κυβέρνηση και εφοδιάζουν με όπλα τζιχαντιστές στην Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι δύο διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή το βράδυ της Πέμπτης κατ' εντολή ποινικού δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, με την κατηγορία ότι δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με παραδόσεις όπλων από το τουρκικό κράτος σε τζιχαντιστές.

Ο Τζαν Ντιουντάρ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας, όπως και ο Ερντέμ Γκιουλ, ο επικεφαλής του γραφείου της Τζουμχουριέτ στην Άγκυρα, κατηγορούνται για «κατασκοπεία» και «αποκάλυψη κρατικών απορρήτων» και κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη, διότι είχαν δημοσιεύσει τον Μάιο ένα άρθρο που αναφερόταν σε παραδόσεις όπλων από την υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας, τη MİT, σε αντάρτες στη Συρία.

Τούρκοι στρατοχωροφύλακες είχαν σταματήσει μια φάλαγγα φορτηγών της MİT στη νότια Τουρκία τον Ιανουάριο του 2014. Η αποκάλυψη της μεταφοράς όπλων που είχαν κρυφτεί, σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ, κάτω από κιβώτια με φάρμακα, είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Τουρκία.

Δημοφιλή