Η εταιρία και το Plan B των γαλάζιων εκλογών

Η εταιρία και το Plan B των γαλάζιων εκλογών
Eurokinissi

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για τις γαλάζιες εκλογες, τα μέλη της ΚΕΦΕ καλούνται ξανά να καταλήξουν στην εταιρία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή τους διασφαλίζοντας ότι δεν θα επαναληφθεί το φιάσκο της πρώτης αναμέτρησης.

Ήδη τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κινούνται περίπου δια της ατόπου απαγωγής, αφού η μια μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρίες - κινητής τηλεφωνίας - στις οποίες απευθύνθηκαν έδειξαν σχετική απροθυμία ή στην καλύτερη, οι προσφορές τους ήταν απαγορευτικές τόσο σε επίπεδο κόστους εκλογών, όσο και ως προς το χρόνο που χρειάζονται για να προετοιμαστούν.

Αυτή τη φορά πάντως η ΚΕΦΕ με τη σύμβαση που θα υπογράψει με την εταιρία που τελικά θα επιλέγει, θα περιλαμβάνει και ένα «Plan B» στην περίπτωση που πάλι πάει κάτι στραβά και τιναχθεί στον αέρα ο αρχικός σχεδιασμός, ενώ ο βασικός όρος που μπαίνει από την πλευρά της Συγγρού είναι οποία εταιρία αναλάβει θα πρέπει να αποδεχθεί από τώρα ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου και όχι αργότερα.

Κανείς για την ώρα δεν θέτει επισήμως τουλάχιστον θέμα χρονικής μετάθεσης της εκλογικής διαδικασίας, ενώ δεν είναι λίγα και τα εναλλακτικά σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Κάποιοι μάλιστα προκρίνουν - ως επιλογή - ακόμα πιο οικονομικές λύσεις με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας μέσω τηλεφωνικού κέντρου, χωρίς την προϋπόθεση για online σύνδεση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου ο επικεφαλής κάθε εκλογικού κέντρου θα επικοινωνεί επι τόπου με το τηλεφωνικό κέντρο, προκειμένου να σβήνεται το όνομα του ψηφοφόρου από τις λίστες του υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διπλοψηφίας.

Άλλοι πάλι, προωθούν την ιδέα οι ψηφοφόροι να μπορούν να δηλώσουν εκ των προτέρων ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους

Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα μιας εβδομάδας σε όσους επιθυμούν να προσέλθουν στις οργανώσεις της ΝΔ και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Δημοφιλή