Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες στην Καλιφόρνια

Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες στην Καλιφόρνια

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε ιατρικό κέντρο και άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και άλλοι 8 να τραυματισθούν. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης. Ωστόσο οι αρχές αναζητούν τρεις άνδρες βαριά οπλισμένους που φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και είναι ντυμένοι με στολές παραλλαγής. Οι δράστες φέρονται να διέφυγαν με μαύρο αυτοκίνητο τύπου SUV.

Εν τω μεταξύ πάνοπλοι αστυνομικοί αναπτύσσονται σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα στην περιοχή που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως στόχοι επιθέσεων.

Οι δράστες επιτέθηκαν εναντίων ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο ιατρικό κέντρο Inland Regional Cente, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που ασχολείται με άτομα που πάσχουν από αναπηρίες.

Όπως μεταδίδει το BBC ένας άνδρας δήλωσε πως η κόρη του, τού έστειλε sms στο οποίο ανέφερε πως άνθρωποι πυροβολήθηκαν και ότι έχει κλειδωθεί στο γραφείο.

«Πες μια προσευχή για εμάς». Λίγο αργότερα, αφού οι δράστες διέφυγαν η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και άρχισε να εκκενώνει το κτήριο. Εικόνες δείχνουν πολλούς ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια, αλλά και τραυματίες ή νεκρούς σε φορεία να τους βάζουν σε ασθενοφόρα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ειδικές δυνάμεις αλλά και το FBI, ενώ επιτόπου έσπευσε και ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, πιθανότατα για προληπτικό έλεγχο.

Το γραφείο του σερίφη στην περιοχή ενημερώνει ότι η επίθεση σημειώθηκε στο δρόμο Orange Show Rd και Waterman Ave κοντά στο Park Center και προειδοποιεί πως η περιοχή πρέπει να αποφεύγεται.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Νοεμβρίου ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε κλινική αμβλώσεων (Planned Parenthood) στο Κολοράντο Σπρινγκς με αποτέλεσμα δύο πολίτες και ένας αστυνομικός να χάσουν τη ζωή τους.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δήλωσε πως πρέπει να γίνουν πολλά βήματα προκειμένου η Αμερική να είναι ασφαλής.

Από την πλευρά της η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε: «Αρνούμαι να δεχθώ αυτό που συμβαίνει σαν κάτι κανονικό. Πρέπει να αναλάβουμε δράση για σταματήσουμε την ένοπλη βία άμεσα».

Και ο Ντόναλντ Τράμπ έκανε δηλώσεις για το συμβάν: «Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια δείχνει άσχημο. Καλή τύχη στις δυνάμεις ασφαλείας και ο Θεός να τους ευλογεί. Αυτές είναι οι στιγμές που εκτιμούμε την αστυνομία μας».

Δημοφιλή