Διαφοροποιήσεις βουλευτών για το Σύμφωνο Συμβίωσης: Μπακογιάννη, Μητσοτάκης, Ζουράρις, Κεραμέως

Διαφοροποιήσεις βουλευτών για το Σύμφωνο Συμβίωσης: Μπακογιάννη, Μητσοτάκης, Ζουράρις, Κεραμέως
sooc

Διαφοροποιήσεις βουλευτών από τις επίσημες γραμμές των κομμάτων τους αναμένεται να σημειωθεί στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης μετά την ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα και η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το Σύμφωνο Συμβίωσης όπως το ίδιο έκανε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, που είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα. Έλεος πια με αυτή την βαρβαρότητα. Να ψηφίσουμε ως έχει το νομοσχέδιο και θα το διορθώσουμε».

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτήρισε απαραίτητο το Σύμφωνο Συμβίωσης, ενώ απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «είναι λυπηρό να έχουν ακουστεί τόσες απαξιοτικές αναφορές από τον κυβερνητικό σας εταίρο».

Την διαφωνία του με το Σύμφωνο Συμβίωσης εξέφρασε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, και υποστήριξε ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει στα ομόφυλα ζευγάρια, παρά αυτά που θέλει να λύσει. Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα υπερψηφίσει όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου.

«Ανοίγει όχι απλά το παράθυρο αλλά την πόρτα για την υιοθεσία. Διαλέξτε αν τους θεωρείτε συζύγους και μπορούν να υιοθετήσουν ή αν δεν θα μπορούν. Το άρθρο 21 του συντάγματος αναφέρει συγκεκριμένα και ρητά ότι η οικογένεια είναι θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του έθνους. Ερώτηση. Μπορεί να προαχθεί από μια υιοθεσία ομοφυλοφίλων; Να διασφαλιστούν ναι τα δικαιώματα, όχι όμως να ξεπεράσουμε και τα όρια του συντάγματος», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης.

Δημοφιλή