ΔΙΕΘΝΕΣ
08/01/2016 05:03 EET | Updated 08/01/2016 05:04 EET

Την απέλαση των μεταναστών που εγκληματούν προτείνει η Μέρκελ μετά τις επιθέσεις στην Κολωνία

Anadolu Agency via Getty Images
BERLIN, GERMANY - JANUARY 7: Prime Minister of Germany Angela Merkel gestures during a joint press conference after her meeting with her Romanian counterpart Dacian Ciolos (not seen) in Berlin, Germany on January 7, 2016. (Photo by Mehmet Kaman/Anadolu Agency/Getty Images)

Την απέλαση όσων μεταναστών έχουν εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες πρότεινε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις μαζικές επιθέσεις σε γυναίκες την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι συμμορίες ανδρών αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής φέρονται να παρενοχλούσαν γυναίκες που μετακινούνταν στο κέντρο της Κολωνίας για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δύο γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού. Την ίδια στιγμή, μεγάλος αριθμός καταγγελιών για παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα στη Φινλανδία και την Ελβετία.

«Αυτό που συνέβη την Πρωτοχρονιά είναι ανεπίτρεπτο», δήλωσε η καγκελάριος.

«Αυτές είναι αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις που η Γερμανία δεν θα αποδεχτεί. Το αίσθημα ανασφάλειας που ένιωθαν οι γυναίκες σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς καμιά προστασία, είναι δυσβάσταχτο και για εμένα προσωπικά. Γι' αυτό τον λόγο είναι σημαντικό ό,τι συνέβη να τεθεί στο τραπέζι. Πρέπει να εξετάσουμε ξανά και ξανά εάν έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο όσον αφορά τις απελάσεις από τη Γερμανία, ώστε να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα σε όσους δεν είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τους νόμους μας», είπε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, περίπου 1.000 άνδρες φέρονται να ενεπλάκησαν σε «μπαράζ» επιθέσεων σεξουαλικής φύσης στην πόλη της Κολωνίας, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Βόλφγκανγκ Άλμπερς το πλήθος εξαγριωμένων ανδρών, φαίνεται να είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες πολλοί εξ αυτών φαίνονταν «Άραβες, ή Βορειοαφρικανοί».