Το φαβορί για τη θέση του νέου εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ: Ο 28χρονος με τα «all star»

Ο 28χρονος με τα «all star» που είναι φαβορί για εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
Huffpost

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γράφει και να σβήνει ονόματα επιχειρώντας να ολοκληρώσει το παζλ του νέου οργανογράμματος της ΝΔ, η θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αποτελεί για αυτόν ένα πόστο με έντονο συμβολισμό, αφού η τελική του επιλογή επιθυμεί να αποτυπώνει πλήρως την λογική της ανανέωσης και της εμπιστοσύνης σε νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων για να βρεθούν στο τιμόνι της επίσημης εκπροσώπησης προς τον τύπο, ανάμεσα σε πολλά άλλα ονόματα δημοσιογράφων που έχουν προταθεί στον νέο Πρόεδρο της ΝΔ.

Ο 28χρονος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, πρόεδρος της νεολαίος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής βρέθηκε πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθ' όλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Όσοι τον ξέρουν, τον περιγράφουν ως το παιδί με τα «all star» παπούτσια και το τζιν παντελόνι που απηχούν την ηλικία του, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι διεκδίκησε την προεδρία της νεολαίας του ΕΛΚ, αντιτασσόμενος στους εκπροσώπους της νεολαίας της Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η λιτότητα αποτελεί πρώτη επιλογή.

Γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο, στις 19 Απριλίου 1987. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο American College of Greece, Deree, στην Στρατηγική Επικοινωνία.

Έχει πολλή πλούσια πορεία στη Ν.Δ. με την εκλογή του ως αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού στην ΟΝΝΕΔ (2008-2009) και ως υποψήφιος ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 2014 με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Εκλέχθηκε πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το 2013, επανεκλέχθηκε πρόσφατα και είναι ο νεότερος εκλεγμένος πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, ενώ το πλαίσιο των προτάσεών του για την απασχόληση και τη νεανική ανεργία, υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της στρατηγικής επικοινωνίας και του διαδικτύου από το 2008 έως σήμερα.

Δημοφιλή