ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2016 08:03 EET | Updated 05/02/2016 08:04 EET

Νεκρός εντοπίστηκε Ιταλός φοιτητής που είχε εξαφανιστεί στο Κάιρο. Στη Ρώμη κλήθηκε ο Αιγύπτιος πρέσβης

ASSOCIATED PRESS
This image posted online after the Jan. 25, 2016 disappearance of Italian graduate student Giulio Regeni in Cairo, Egypt shows Reggeni in a graphic used in an online campaign, #whereisgiulio seeking information on his whereabouts. The body of the missing Italian student was found with signs of torture, including multiple stab wounds and cigarette burns, by the side of a highway on the outskirts of the Egyptian capital, an investigating prosecutor told The Associated Press on Thursday, Feb. 4, 20

Διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου έχει λάβει ο θάνατος ενός Ιταλού φοιτητή στο Κάιρο. Το πτώμα του 28χρονου Giulio Regeni, ο οποίος έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, είχε εμφανή σημάδια βασανισμού.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Regeni είχε εντοπιστεί νεκρός σε ένα χαντάκι σε ένα προάστιο του Καίρου το βράδυ της Τετάρτης, αρκετές ημέρες μετά την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης ότι η εξαφάνισή του είναι εξαιρετικά ύποπτη.

Ο Αιγύπτιος εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση αποκάλυψε ότι 28χρονος έφερε μαχαιριές και μελανιές σε όλο του το σώμα, σημάδι ότι πέθανε αργά και βασανιστικά. Προηγούμενες αναφορές έλεγαν ότι δεν είχαν εντοπιστεί τραύματα από μαχαίρι στο πτώμα, με την ιταλική πρεσβεία να ζητεί να διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας κάλεσε τον Αιγύπτιο πρέσβη, Amr Mostafa Kamal Helmy, στη Ρώμη με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό. O Helmy εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Regeni και διαβεβαίωσε την ιταλική κυβέρνηση ότι θα υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ Ιταλίας και Αιγύπτου προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Regeni εθεάθη για τελευταία φορά την 25η Ιανουαρίου έξω από το σπίτι του και, σύμφωνα με μαρτυρίες, ετοιμαζόταν να πάρει μετρό για να συναντήσει κάποιον φίλο του στο κέντρο της πόλης.