ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2016 12:30 EET | Updated 13/02/2016 12:30 EET

Ιστορική συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου και Πατριάρχη Κύριλλου στην Κούβα

Pool via Getty Images
Pope Francis (L) and the head of the Russian Orthodox Church, Patriarch Kirill (R), approach to kiss before delivering a joint press conference during a historic meeting in Havana on February 12, 2016. Pope Francis and Russian Orthodox Patriarch Kirill kissed each other and sat down together Friday at Havana airport for the first meeting between their two branches of the church in nearly a thousand years. AFP PHOTO / POOL - Alejandro Ernesto / AFP / POOL / ALEJANDRO ERNESTO (Photo credit

Ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κύριλλο, έλαβε χώρα χθες, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στην Κούβα. Εκπρόσωποι της χριστιανοσύνης από το Βατικανό και τη Ρωσία συναντήθηκαν για πρώτη φορά από την διάσπαση της Εκκλησίας τον 11ο αιώνα στο αεροδρόμιο της Αβάνας.

«Επιτέλους, συναντηθήκαμε», είπε ο Πάπας στον Ρώσο Πατριάρχη μόλις τον συνάντησε.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν σταυρωτά, ενώ οι συνομιλίες διήρκεσαν δύο ώρες. Κεντρικό θέμα ήταν η προστασία των χριστιανών που φυλακίζονται σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

«Σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ολόκληρες οικογένειες, χωριά και πόλεις, οι εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές μας εξοντώνονται ολοκληρωτικά», υπογράμμισαν σε κοινή τους δήλωση.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επείγουσα δράση για να αποτρέψει την περαιτέρω έξοδο των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή», πρόσθεσαν.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Πάπας σήμερα, Σάββατο, μετέβη στο Μεξικό όπου θα παραμείνει για πέντε ημέρες. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν περισσότεροι από 300.000 πιστοί που ήθελαν να τον δουν από κοντά.

«Φραγκίσκος, αδελφός του μεξικανικού λαού», τραγουδούσαν οι πιστοί, φωτίζοντας με τα κινητά τους τον δρόμο που θα ακολουθούσε το παπικό όχημα.

Sponsored Post