ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/02/2016 07:16 EET | Updated 13/02/2016 11:00 EET

Το τελευταίο αντίο για τους δύο χειριστές του ελικοπτέρου - Πατέρας του συγκυβερνήτη: Από προχθές το αγόρι μου είναι αδελφός και γιος όλων

Eurokinissi

Σήμερα Σάββατο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ και αύριο Κυριακή του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η εξόδιος ακολουθία για τον Αναστάσιο Τουλίτση θα τελεστεί στις 15:30 στον Ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Μεταμόρφωση Αττικής, και την Κυριακή στις 13:00 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου για τον Κωνσταντίνο Πανανά.

«Από προχθές το αγόρι μου είναι αδελφός και γιος όλων των Ελλήνων», είπε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Πανανά, ταξίαρχος Παναγιώτης Πανανάς, μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου.

«Του αξίζει τιμή, διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες. Από προχθές το αγόρι μου είναι αδελφός και γιος όλων των Ελλήνων, από προχθές το αγόρι μου πέρασε επαξίως στο πάνθεον των ηρώων αυτού του περήφανου Έθνους, αγωνιζόμενος κατά των προαιωνίων εχθρών της πατρίδος μας. Είμαι υπερήφανος που υπήρξε γιος μου. Μπορεί του γιου μου να έσβησε της ζωής του το καντήλι, όμως είμαι βέβαιος ότι η Παναγιά τον κρατά στοργικά στην αγκαλιά της όπως τον μονάκριβο γιο της».

Το Ναύπλιο πενθεί σήμερα Σάββατο και αύριο, Κυριακή, τον υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού. Με εντολή του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου από σήμερα το πρωί και αύριο, ημέρα της κηδείας του άτυχου υποπλοίαρχου, κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους και σεβασμού στην πλατείες Καποδίστρια και Τριών Ναυάρχων, στο δημαρχείο Ναυπλίου, καθώς και στα λοιπά δημοτικά κτίρια και στους δημόσιους χώρους της πόλης.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 15:00 θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον, η εξόδιος ακολουθία του ανθυπασπιστή Ευάγγελου Ελευθερίου, ναύκληρου του ελικοπτέρου ΑΒ- 212.