Από τα χρήματα μέχρι το σεξ: Αυτές είναι οι 7 συζητήσεις που πρέπει να κάνετε πριν παντρευτείτε

Από τα χρήματα μέχρι το σεξ: Αυτές είναι οι 7 συζητήσεις που πρέπει να κάνετε πριν παντρευτείτε
Angry, arguing, point, gesturing, blaming, confront, indoors, couple, Caucasian, gesture, accusing, confronting, argue, confrontation, pointing, accuse, emotions, eras, 1940s-1950s, moods, blame, people, young adult couples
SuperStock via Getty Images
Angry, arguing, point, gesturing, blaming, confront, indoors, couple, Caucasian, gesture, accusing, confronting, argue, confrontation, pointing, accuse, emotions, eras, 1940s-1950s, moods, blame, people, young adult couples

Όταν παίρνεις την απόφαση να δεσμευτείς με κάποιον κανένα θέμα συζήτησης δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού. Σίγουρα, μερικές κουβέντες μπορεί να είναι πιο άβολες από άλλες, αλλά ακόμα και αυτές οι δύσκολες συζητήσεις μπορούν να ωφελήσουν την σχέση σας.

Ψυχολόγοι και σύμβουλοι γάμου αναφέρουν τις 7 πιο άβολες, αλλά απαραίτητες συζητήσεις που πρέπει να κάνετε με το άλλο σας μισό αν θέλετε να αποφύγετε το διαζύγιο.

1. Πόσο κοντά είστε με τους γονείς σας

Εάν εσείς και ο/η σύντροφός σας έχετε διαφορετική είδους σχέση με τους γονείς σας, τότε μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Καλό θα ήταν να κάνετε από νωρίς μία συζήτηση σχετικά με το τι κάνει τον καθένα σας να νιώθει άνετα.

«Οι γονείς μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα ειδικά όταν μία οικογένεια κυριαρχεί στον χρόνο που περνά με το ζευγάρι, ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών ή όταν γεννιέται ένα παιδί», αναφέρει η Kristin Davin, ψυχολόγος.

2. Πόσο σημαντικό είναι το σεξ για την σχέση σας

Μην αφήνετε να σας ξεγελάσει το πάθος που έχετε στην αρχή της σχέσης, δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να θέσετε μία βάση σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι το σεξ για εσάς.

«Το σεξ είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που βλέπω να έχουν οι γάμοι. Και ο λόγος είναι ότι μετά από λίγο καιρό προκύπτουν τα άγχη της καθημερινότητας, τα οποία μεταφέρονται στην κρεβατοκάμαρα», λέει ο Aaron Anderson, σύμβουλος γάμου.

3. Θέλετε να κάνετε παιδιά; Κι αν ναι, πώς θέλετε να τα μεγαλώσετε;

Μόλις αποφασίσετε αν θέλετε να κάνετε παιδιά, είναι σημαντικό να καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θέλετε να τα μεγαλώσετε.

«Πρέπει να δείτε πόσο αυστηροί ή χαλαροί θα είστε σε σχέση με την οργάνωση και τους κανόνες», αναφέρει η Becky Whetstone, σύμβουλος γάμου.

4. Πώς ορίζετε τη μονογαμία

Σε πολλές περιπτώσεις η μονογαμία μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για τον καθένα. Προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στο μέλλον και να μην ξεπεράσει κανείς τα όριο και πληγώσει τον άλλον, είναι σημαντικό να κάνετε μία ειλικρινή συζήτηση για το τι σημαίνει για εσάς μονογαμία.

5. Πώς θα θέλατε να μοιάζει το κοινό σας μέλλον;

Που βλέπετε τον εαυτό σας μετά από πέντε χρόνια; Μετά από δέκα; Πώς θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε; Θέλετε να κάνετε πολλά ταξίδια ή να αποσυρθείτε σε ένα χωριό; Φυσικά, δεν χρειάζεται να έχετε ένα έτοιμο σχέδιο για όλη την υπόλοιπη ζωή σας, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κινήστε στο ίδιο μήκος κύματος με του/της συντρόφου σας.

6. Ποια είναι η σχέση σας με τα χρήματα;

Έρευνα που έγινε το 2013 διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που διαφωνούν για τα λεφτά από την αρχή της σχέσης του, ανεξάρτητα με το εισόδημα ή τα χρέη τους, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χωρίσουν σε σχέση με άλλα ζευγάρια.

«Συχνά τα ζευγάρια αν μιλούν μιλούν για χρήματα, μιλούν πλαγίως. Είναι δύσκολο και συχνά ευαίσθητο θέμα», λέει ο Davin. Κάντε τον απαραίτητο διάλογο με συγκεκριμένες ερωτήσεις όπως: «ποια είναι η σχέση σου με τα χρήματα;», «τι σχέση είχε η οικογένειά σου με τα χρήματα;»

7. Ποιος είναι ο τρόπος που λύνετε τις διαφορές σας;

Η πρώτη περίοδος του πάθους και του έρωτα δεν θα κρατήσει για πάντα. Κάποια στιγμή, εσείς και ο/η σύντροφός σας θα τσακωθείτε και θα διαπιστώσετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους καυγάδες. Όταν έρθει αυτή η στιγμή είναι σημαντικό ότι το άλλο σας μισό να θέλει να διαχειριστεί τον τσακωμό σας με τρόπο υγιή και εποικοδομητικό. Αν όχι, καλό είναι να το γνωρίζετε από νωρίς.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.