Όταν οι γυναίκες βγαίνουν στους δρόμους: 60 συγκλονιστικές φωτογραφίες από τους αγώνες των γυναικών παγκοσμίως

Ζούμε σε έναν κόσμο που οι γυναίκες εξακολουθούν να μην εκπροσωπούνται επαρκώς στις εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε με τη διπλάσια δύναμη για να ακουστούν οι φωνές μας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μόλις το 22% των βουλευτών ανά τον κόσμο είναι γυναίκες. Από τον περασμένο Αύγουστο, 21 γυναίκες υπηρέτησαν ως αρχηγοί κράτους ή αρχηγοί κυβερνήσεων των αντίστοιχων χωρών τους, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 μόνο το 17% των κυβερνητικών υπουργών παγκοσμίως ήταν γυναίκες.

Ωστόσο όταν πρόκειται για λαϊκά πολιτικά κινήματα, οι γυναίκες δίνουν το ηχηρό παρών και σιγουρεύονται πως ο κόσμος τις βλέπει και τις ακούει. Από Αμερικανίδες που συγκεντρώνονται στην Ουάσιγκτον για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βία μέχρι Πακιστανές που πλημμυρίζουν τους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον των καταπιεστικών μέτρων καταστολής της ασφάλειας, όλες αυτές οι γυναίκες αποτελούν μια υπολογίσιμη δύναμη.

Προς τιμήν τους λοιπόν, συγκεντρώσαμε 60 πανέμορφες, άκρως συναισθηματικές αλλά ταυτόχρονα ισχυρές φωτογραφίες που απεικονίζουν γυναίκες να οργανώνονται και να διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια.

Photos Of Women Protesting Around The World

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στη Huffington Post US.