Γιατί το σχέδιο Τραμπ για ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ

Γιατί το σχέδιο Τραμπ για ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ
YouTube

Το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που προτείνει ο Ντόλαντ Τραμπφ... ερμ... Τραμπ, δεν είναι μια εξαιρετικά χαζή ιδέα.

Είναι μια εξαιρετικά δαπανηρή ιδέα, σύμφωνα με τον Τζον Όλιβερ, ο οποίος έκανε τους υπολογισμούς του και βρήκε ότι οι αριθμοί που παρουσιάζει ο Τραμπ δεν βγαίνουν.

Στο «Last Week Tonight» του HBO, ο Όλιβερ υπολόγισε το πραγματικό κόστος χτισίματος του τείχους, το οποίο υπολογίζεται στα 25 δισ. δολάρια -περίπου δύο με έξι φορές περισσότερο από τους διάφορους υπολογισμούς του επικρατέστερου Ρεπουμπλικανού υποψηφίου- και αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνει καν το κόστος συντήρησης.

«Είναι ένα μεγάλο, ηλίθιο πράγμα που απλά θα γίνεται ολοένα και πιο δαπανηρό», είπε ο Όλιβερ. «Είναι σαν να παίρνεις για κατοικίδιό σου ένα θαλάσσιο ίππο. Νομίζεις ότι είναι χαζό τώρα, όμως περίμενε μέχρι να μάθεις πόσο κοστίζει ένας κουβάς ολοθουρίων (γνωστά και ως αγγούρια της θάλασσας). Δεν είσαι προετοιμασμένος γι' αυτό».

Όχι, το Μεξικό δεν θα πληρώσει για αυτό... και το πιθανότερο είναι ότι ένα τείχος δεν θα κάνει πολλά για να μειώσει τον αριθμό των παράτυπων μνεταναστών.

Ο Όλιβερ λοιπόν έχει ένα πολύ καλύτερο σχέδιο, ένα που θα γλίτωνε σχεδόν ένα δισ. δολάρια από το κόστος του τείχους και θα έδινε σε κάθε Αμερικανό κάτι πολύ πιο χρήσιμο.

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε.

*To κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή