Ο σταρ του Prison break αποκαλύπτει τη συγκινητική αλήθεια πίσω από αυτό το «αστείο» meme

Ο σταρ του Prison break αποκαλύπτει τη συγκινητική αλήθεια πίσω από αυτό το «αστείο» meme
NEW YORK, NY - JANUARY 21: Wentworth Miller visits 'Extra' at their New York studios at H&M in Times Square on January 21, 2016 in New York City. (Photo by D Dipasupil/Getty Images for Extra)
D Dipasupil via Getty Images
NEW YORK, NY - JANUARY 21: Wentworth Miller visits 'Extra' at their New York studios at H&M in Times Square on January 21, 2016 in New York City. (Photo by D Dipasupil/Getty Images for Extra)

Δεν είναι λίγες οι φορές που κυκλοφορεί στο ίντερνετ μία φωτογραφία κάποιου διάσημου με μία χιουμοριστική λεζάντα. Τα λεγόμενα memes, μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικά και έξυπνα που πολλές φορές τα εγκρίνουν ακόμα και οι ίδιοι οι διάσημοι, κάνοντάς τα share στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, σε μία προσπάθεια να αυτοσαρκαστούν.

Υπάρχουν, όμως, και μερικές φορές που το ίντερνετ ξεπερνάει, είτε άθελά του, είτε κακόβουλα, τα όρια, ξεχνώντας ότι ακόμα και οι διάσημοι του Χόλιγουντ είναι πραγματικοί άνθρωποι με συναισθήματα, που μπορεί να προσβάλλονται ή να βιώνουν αρνητικά συναισθήματα.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις, είναι και η περίπτωση του πρωταγωνιστή του Prisonbreak, Wentworth Miller, ο οποίος έγινε meme, λόγω της αλλαγής στην εξωτερική του εμφάνιση.

Το meme, που δείχνει την αλλαγή στην εμφάνιση του ηθοποιού εμφανίστηκε αρχικά στον λογαριασμό TheLadBible, με την λεζάντα «When you break out of prison and find about McDonalds monopoly» (Όταν αποδράς από την φυλακή και μαθαίνεις ότι τα McDonalds έχουν μονοπώλιο).

Ο ηθοποιός αποφάσισε να απαντήσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μιλώντας με ειλικρίνεια για τη ζωή του αλλά και τον λόγο που θεώρησε την ανάρτηση αυτή ως προσβλητική.

Today I found myself the subject of an Internet meme. Not for the first time. This one, however, stands out from the...

Posted by Wentworth Miller on Monday, March 28, 2016

«Σήμερα βρέθηκα να είμαι αντικείμενο ενός meme στο διαδίκτυο. Όχι για πρώτη φορά. Αυτή η φορά, όμως, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.

Το 2010, σχεδόν αποσυρμένος από την ηθοποιία, προσπαθούσα να κρατάω χαμηλό προφίλ για πολλούς λόγους.

Αρχικά, και κυρίως, (επειδή) είχα τάσεις αυτοκτονίας.

Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο δεν έχω γράψει ποτέ, δεν έχω μιλήσει και δεν το έχω μοιραστεί ποτέ.

Εκείνη την εποχή όμως, υπέφερα σιωπηλά. Όπως και πολλοί άλλοι. Πάρα πολύ λίγοι γνωρίζουν το μέγεθος της “μάχης” μου. Ντροπιασμένος και πονώντας, θεωρούσα τον εαυτό μου “χαλασμένο”. Και οι φωνές στο κεφάλι μου με οδηγούσαν σε ένα μονοπάτι αυτοκαταστροφής. Όχι για πρώτη φορά.

Πάλευα με την κατάθλιψη από την παιδική μου ηλικία. Είναι μία μάχη που μου κόστισε χρόνο, ευκαιρίες, σχέσεις και χιλιάδες άγρυπνες νύχτες.

Το 2010, στο χαμηλότερο σημείο της ενήλικης ζωής μου, έψαχνα παντού για ανακούφιση/παρηγοριά/κάτι να μου αποσπάσει την προσοχή. Και στράφηκα στο φαγητό. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Ναρκωτικά. Αλκοόλ. Σεξ. Αλλά το φαγητό έγινε το μόνο πράγμα για το οποίο ανυπομονούσα. Βασιζόμουν σε αυτό για να τα βγάλω πέρα. Υπήρχαν φορές που η καλύτερη στιγμή της εβδομάδας μου ήταν το αγαπημένο μου γεύμα και το νέο επεισόδιο του TOP CHEF. Μερικές φορές αυτό ήταν αρκετό. Έπρεπε να είναι..

Και πάχυνα. Σιγά και τι έγινε (Big f--king deal)!

Μία μέρα, καθώς έκανα πεζοπορία με έναν φίλο στο Λος Άντζελες, συνάντησα ένα συνεργείο που γύριζε μία ριάλιτι εκπομπή. Χωρίς να το ξέρω, οι παπαράτσι άρχισαν να με κυκλώνουν. Με πήραν φωτογραφία, την οποία δημοσίευσαν δίπλα από παλιές μου φωτογραφίες από άλλη στιγμή της καριέρας μου με τίτλους όπως «Hunk To Chunk» και «Fit To Flab» (από γυμνασμένο, λαπάς κλπ).

Η μητέρα μου έχει μία από εκείνες τις φίλες που πάντα φέρνουν τα άσχημα νέα. Της έβαλε αυτά τα αποκόμματα από τα δημοφιλή αυτά περιοδικά και της τα ταχυδρόμησε. Με πήρε τηλέφωνο, ανήσυχη.

Το 2010, που έδινα μάχη με την ψυχική μου υγεία, ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμουν.

Για να μην τα πολυλογώ, επέζησα.

Όπως και αυτές οι φωτογραφίες.

Χαίρομαι.

Τώρα, όταν βλέπω αυτή τη φωτογραφία μου με το κόκκινο t-shirt, το σπάνιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου, μου θυμίζει την μάχη που έδωσα. Η αντοχή μου και η επιμονή μου απέναντι σε κάθε είδους δαίμονα. Κάποιοι εσωτερικοί. Κάποιοι εξωτερικοί.

Όπως μία πικραλίδα που πάει να ανθίσει στο πεζοδρόμιο, επέμεινα.

Όπως και να' χει. Ακόμα. Παρ' ολ' αυτά.

Την πρώτη φορά που είδα αυτό το meme στο news feed των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν μπορούσα ούτε να αναπνεύσω. Αλλά όπως όλα στη ζωή, έπρεπε να βρω κάποια σημασία. Και η σημασία σε αυτή την εικόνα μου είναι η δύναμη. Η επούλωση. Η συγχώρεση.

Του εαυτού μου και των άλλων.

Εάν εσείς ή κάποιος άλλος που γνωρίζετε υποφέρει, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια. Αναζητήστε την. Στείλτε μήνυμα. Στείλτε email. Σηκώστε το τηλέφωνο. Κάποιος ενδιαφέρεται. Περιμένουν να σας ακούσουν.

Με αγάπη

W.M»