Εσείς θα τολμούσατε να βγάλετε φωτογραφία σε αυτό το βουνό;

Εσείς θα τολμούσατε να βγάλετε φωτογραφία σε αυτό το βουνό;
Instagram/ Julianna Oliveira

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς το Ρίο ντε Τζανεΐρο, όπως οι παραλίες, το φαγητό και η νυχτερινή ζωή.

Όλα αυτά είναι γνωστά. Αυτό που, ίσως, δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι υπάρχει ένα βουνό, το Pedra da Gavea, το οποίο φτάνει τα 842 μέτρα και έχει θέα στο νότιο μέρος του Ατλαντικού.

Το βουνό αυτό αποτελεί προέκταση του τροπικού δάσους που βρίσκεται δίπλα στο Ρίο. Από μακριά, το Pedra da Gavea, μοιάζει με ανθρώπινο πρόσωπο και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι στην αρχαιότητα το σμίλεψαν με αυτόν τον τρόπο, αλλά οι περισσότεροι γεωλόγοι και επιστήμονες θεωρούν ότι το σχήμα του είναι φυσικό.

Από την κορυφή του, το βουνό προσφέρει μία πανοραμική θέα στο εθνικό πάρκο, τον ωκεανό και την πόλη, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να ανέβει κανείς.

Η πεζοπορία διαρκεί 3 ώρες μέχρι την κορυφή και εκτός από την ανάβαση χρειάζεται και λίγη αναρρίχηση, οπότε πρέπει να έχει κανείς καλή φυσική κατάσταση και προμήθειες μαζί του.

Επιπλέον, αν τα καταφέρετε να φτάσετε στην κορυφή, θα μπορέσετε να τραβήξετε τις πιο τρομακτικές φωτογραφίες του κόσμου.

Σύμφωνα με όσους το έχουν επιχειρήσει, είναι τόσο τρομακτικό όσο φαίνεται.

«Δεν είναι ψευδαίσθηση», αναφέρει η Julianna Oliveira στην The Huffington Post, η οποία απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. «Πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεχτικός, προσθέτει, ενώ λέει ότι το κλειδί για την τέλεια φωτογραφία είναι ένας καλός φωτογράφος.

Εμείς, θα αρκεστούμε μόνο στο να βλέπουμε τις φωτογραφίες.

Janela do céu, Pedra da Gávea. 🙌🏼 #riodejaneiro

A photo posted by Raquel Iendrick (@raqueliendrick) on

Fatality! 😂 Obrigado pela foto, @erikamvidal!

A photo posted by Thiago HD (@thiago_hd) on

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.