ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/04/2016 05:27 EEST | Updated 19/04/2016 11:40 EEST

Έλληνες φωτογράφοι μεταξύ των βραβευθέντων με βραβεία Πούλιτζερ

Ο Γιάννης Μπεχράκης, ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης, Έλληνες φωτογράφοι, έδωσαν το δικό τους ελληνικό «χρώμα» στα φετινά βραβεία Πούλιτζερ, καθώς το πρακτορείο Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News» για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού για την απονομή του Βραβείου Pulitzer στους κ.κ. Μπεχράκη, Κωνσταντινίδη και Αβραμίδη

Η απονομή του Βραβείου Pulitzer σε τρεις Έλληνες φωτογράφους αποτελεί μέγιστη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς τους, η οποία θα αποτελεί κόσμημα και παράδειγμα για την ελληνική δημοσιογραφία και φωτογραφία.

Με την αδιάλειπτη μα και ευαίσθητη αφήγηση του προσφυγικού δράματος μέσα από τους φακούς τους, οι τρεις βραβευμένοι Έλληνες φωτογράφοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την εξελισσόμενη στο Αιγαίο προσφυγική κρίση, αλλά και στην αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών για την ανακούφιση των προσφύγων.

Για τη συμβολή τους αυτή και για την επιτυχία τους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ θερμά.

Δείτε τις βραβευμένες φωτογραφίες των Ελλήνων φωτογράφων:

Photo gallery Έλληνες φωτογράφοι στα Πούλιτζερ See Gallery