ΔΙΕΘΝΕΣ
14/05/2016 14:53 EEST | Updated 14/05/2016 17:59 EEST

Ο Ερντογάν πάντρεψε τη μικρότερη κόρη του με μάρτυρα τον Νταβούτογλου. Η χλιδή, οι 6.000 καλεσμένοι και ο γαμπρός με τα μη επανδρωμένα

Ένας γάμος ένωσε ξανά Ερντογάν και Νταβούτογλου (εάν τελικά είχε υπάρξει πραγματική ρήξη).

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πάντρεψε την μικρότερή του κόρη, την Σουμεϊγέ, στην Κωνσταντινούπολη, και ο γάμος δεν θα μπορούσε να μην είναι... βασιλικός. Γαμπρός ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, κατασκευής μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών. Στον γάμο είχαν προσκληθεί 6.000 άτομα.

erdogan

Ο μάρτυρας του γαμπρού στον γάμο ήταν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ ενώ μάρτυρας της νύφης είχε οριστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος AKP και επομένως και από την πρωθυπουργία. Η παρουσία του στον γάμο ωστόσο φαίνεται ότι διαλύει τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι έχει έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Πολλοί δρόμοι είχαν κλείσει για την κυκλοφορία ενώ είχαν τοποθετηθεί και πρόσθετα κάγκελα ασφαλείας γύρω από την αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης, στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

erdogan

Ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια) και τον Μπιλάλ και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ.

Η Σουμεϊγέ Ερντογάν φοίτησε στο London School of Economics και ήταν σύμβουλος του AKP σε θέματα εξωτερικής πολιτικής την εποχή που ο πατέρας της ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας. Σταμάτησε όμως να εργάζεται για το κόμμα όταν ο Εντογάν εξελέγη πρόεδρος, το 2014 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος μιας φιλοϊσλαμικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, της Ένωσης για τις Γυναίκες και τη Δημοκρατία.

Ο γαμπρός, που σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογικής ανάπτυξης στην επιχείρηση της οικογένειάς του, την Baykar Makina, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.