ΔΙΕΘΝΕΣ
30/06/2016 06:30 EEST | Updated 30/06/2016 06:31 EEST

Ενώ η ΕΕ διασπάται, οι «Τρεις Αμίγκος» της Αμερικής εξυμνούν την παγκοσμιοποίηση

ASSOCIATED PRESS
President Barack Obama walks with Canadian Prime Minister Justin Trudeau and Mexican President Enrique Pena Neito at the National Gallery of Canada in Ottawa, Canada, Wednesday, June 29, 2016. Obama traveled to Ottawa for the North America Leaders' Summit. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Την στιγμή που εγείρονται ανησυχίες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, στην αμερικανική ήπειρο, οι ηγέτες των ΗΠΑ, του Μεξικό και του Καναδά τόνισαν, χθες, Τετάρτη, την σημασία της παγκοσμιοποίησης και του ελεύθερου εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένοι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο,που συμμετέχουν στη Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), συναντήθηκαν στην Οττάβα.

Οι «Τρεις Αμίγκος», όπως τους αποκαλούν, συμφώνησαν ότι στην εποχή μας θα πρέπει να προωθούνται οι συνεργασίες μεταξύ των χωρών και να μην περιορίζονται. «Η απομόνωση δεν μπορεί να φέρει την ευημερία σε μια χώρα», τόνισε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι τρεις ηγέτες άσκησαν οξεία κριτική στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το ελεύθερο εμπόριο έχει καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία μιας χώρας.