Βίντεο από τη στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ αφροαμερικάνο στη Λουιζιάνα προκαλεί οργή

Βίντεο από τη στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ αφροαμερικάνο στη Λουιζιάνα προκαλεί οργή
Huffington Post

Ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας που δείχνει αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ να πυροβολούν και να σκοτώνουν τον 37χρονο Άλτον Στέρλινγκ, έναν αφροαμερικανό που πουλούσε CD μπροστά από ένα παντοπωλείο, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Το βίντεο φαίνεται ότι έχει τραβηχτεί από αυτόπτη μάρτυρα στο περιστατικό.

Η αστυνομία του Μπατόν Ρουζ δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το τι συνέβη μεταξύ των αστυνομικών και του Στέρλινγκ, ή το τι έκανε τον αστυνομικό να τραβήξει το όπλο του, σύμφωνα με το The New Orleans Advocate.

Σύμφωνα με τον WAFB-TV, ένα τοπικό σταθμό, ο Στέρλινγκ πουλούσε CD μπροστά από το Triple S Food Mart. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει, ο Στέρλινγκ πυροβολήθηκε πολλές φορές στο στήθος και στην πλάτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 00.30, όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο μετά από αναφορές ότι υπήρχε ένας ένοπλος άνδρας, που απειλούσε άλλους και πουλούσε CD μπροστά από ένα μαγαζί.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Σκληρό βίντεο

Μετά τους πυροβολισμούς, ένας από τους αστυνομικούς βρήκε όπλο στις στέπες του Στέρλινγκ. Αλλά ο Abdullah Muflahi, ιδιοκτήτης του Triple S Store, είπε στο Advocate ότι ο Στέρλινγκ δεν κρατούσε όπλο και ότι τα χέρια του δεν ήταν κοντά στις τσέπες του την ώρα του περιστατικού.

Επίσης στη Λουιζιάνα επιτρέπεται η εμφανής οπλοκατοχή (δηλαδή να φαίνεται το όπλο).

Το περιστατικό του θανάσιμου πυροβολισμού έχει προκαλέσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Άλτον Στέρλινγκ ήταν το 558ο άτομο που σκοτώνεται από αστυνομικά πυρά μέσα στο έτος.

*Αυτό το άρθρο μεταφράστηκε από την αμερικάνικη The Huffington Post και προσαρμόστηκε για το ελληνικό κοινό.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα