ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/07/2016 15:17 EEST | Updated 18/07/2016 16:30 EEST

Στην Αθήνα την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Τζακ Λιού. Θα έχει επαφές με Τσίπρα και Τσακαλώτο

Charles Platiau / Reuters
U.S. Treasury Secretary Jack Lew attends a news conference at the Bercy Finance Ministry in Paris, France, July 12, 2016. REUTERS/Charles Platiau

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει 20-21 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Κίνα όπου θα συμμετάσχει στην σύνοδο της G20, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Στο διάστημα αυτό 20-21 Ιουλίου ο Τζακ Λιού θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, ο κ. Λιού θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση να συνεχίσει την σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις αυτό το καλοκαίρι, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια συζήτηση με το ΔΝΤ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους αυτό το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.

Ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Γερμανία, αντιμετωπίζουν ωστόσο εχθρικά κάθε ιδέα περί ελάφρυνσης χρέους, την οποία έχει προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.