ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/08/2016 04:48 EEST | Updated 05/08/2016 06:38 EEST

Άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. και όχι η Αντιτρομοκρατική συνέλαβαν Σακκά-Σεισίδη: Πώς έγινε το περιστατικό

Eurokinissi
Ο Κώστας Σακκάς

Άνδρες της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» είναι αυτοί που συνέλαβαν τους καταζητούμενους Κώστα Σακκά και Μάριο Σεισίδη στη Λακωνία.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικοί περιπολούσαν στην Σπάρτη και αντιλήφθηκαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Golf να κινείται ύποπτα στον περιφερειακό Παλαιολόγου με κατεύθυνση προς το Γύθειο.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους έκαναν σήμα να σταματήσουν αλλά εκείνοι δεν υπάκουσαν και ανέπτυξαν ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεισίδης εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο κοντά σε σταθμό του ΚΤΕΛ και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι τέσσερις αστυνομικοί, ωστόσο, τους πρόλαβαν, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Στο Τμήμα Ασφαλείας διαπιστώθηκε ότι σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής. Στη συνέχεια, οι δύο συλληφθέντες παραδόθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και τα ίχνη του είχαν χαθεί από τον Φεβρουάριο του 2014. Αποτυπώματα του Κ. Σακκά είχαν βρεθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, σε γιάφκα των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι. Ο Κ. Σακκάς δεν είχε δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Ο Μάριος Σεϊσίδης είναι καταζητούμενος εδώ και 10 χρόνια, ενώ είχε επικηρυχθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το 2009. Κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή στην ομάδα αντιεξουσιαστών που ήταν γνωστή ως «οι ληστές με τα μαύρα». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον είχε επικηρύξει για 600.000 ευρώ, μαζί με ακόμα δύο συνεργούς του, τον αδελφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη.