ΔΙΕΘΝΕΣ
07/08/2016 18:29 EEST | Updated 07/08/2016 18:29 EEST

Ερντογάν: Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα κόμματα θα ακολουθήσουν

ASSOCIATED PRESS
Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during a Democracy and Martyrs' Rally in Istanbul, Sunday, Aug. 7, 2016. More than 1 million flag-waving Turks gathered in Istanbul on Sunday for an anti-coup rally to mark the end of nightly demonstrations since the July 15 abortive military insurrection that left more than 270 people dead (Kayhan Ozer/Presidential Press Service via AP)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι την Κυριακή στην επαναφορά της θανατικής ποινής. Αυτή τη φορά ενώπιον της μεγάλης συγκέντρωσης «για τη δημοκρατία και τους μάρτυρες» που οργάνωσε το κόμμα του το AKP στην Κωνσταντινούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μπροστά στο πλήθος, που φώναζε «ποινή θανάτου», και πρόσθεσε: «Οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν την θανατική ποινή».

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν καταφέρθηκε και πάλι κατά της Γερμανίας που δεν του επέτρεψε να απευθυνθεί με video link στους υποστηρικτές του που διαδήλωναν στην Κολωνία την περασμένη Κυριακή, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών που συγκεντρώθηκαν στο Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης απόψε σε διαδήλωση που οργάνωσε το κυβερνών AKP.

«Πού είναι η δημοκρατία; Αφήστε τους να τρέφουν τους τρομοκράτες και αυτοί θα επιστρέψουν και θα τους χτυπήσουν»,τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Το πρωτοφανές σόου του Ερντογάν για τη «δημοκρατία» σε φωτογραφίες

Στη Μόσχα την Τρίτη ο Ερντογάν - «Θα είναι μία ιστορική επίσκεψη», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος