ΔΙΕΘΝΕΣ
18/09/2016 11:13 EEST | Updated 18/09/2016 11:23 EEST

Έρευνα: Σχεδόν οι μισοί «single» νέοι και νέες της Ιαπωνίας δεν έχουν κάνει ποτέ sex

Naked woman sitting on a chair backwards, Rear View, Black and White
Fotosearch via Getty Images
Naked woman sitting on a chair backwards, Rear View, Black and White

Το ζήτημα της υπογεννητικότητας δεν «καίει» μόνο την Ευρώπη: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Japan Times, έρευνα πάνω στη σεξουαλική ζωή των Ιαπώνων ηλικίας 18-34 ετών έδειξε πως περίπου το 70% των ανύπαντρων ανδρών και γυναικών δεν έχουν κάποιου είδους ερωτική σχέση.

Επίσης, πηγαίνοντας παραπέρα, η έρευνα αναφέρει πως πολλοί από αυτούς...δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ: Τα ποσοστά αυτών που παραδέχτηκαν ότι είναι παρθένοι/ες στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, ανέρχονται στο 42% για τους άνδρες και στο 44,2% για τις γυναίκες.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμούς στην κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε, που επιδιώκει αντιστροφή αυτής της τάσης μέσω κοινωνικών μέτρων με προσανατολισμό προς την υποστήριξη στα άτομα που μεγαλώνουν παιδιά.

Ωστόσο, πέρα από αυτά, φαίνεται να αυξάνεται το χάσμα μεταξύ των φύλων: Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παρθένοι και παρθένες από ό,τι το 2010, όταν είχε γίνει η τελευταία μελέτη πάνω στο θέμα, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 36,2% για τους άνδρες και 38,7% για τις γυναίκες.

Η μελέτη δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών Πληθυσμού και Κοινωνικής Ασφάλειας.

Το ινστιτούτο κάνει την ίδια έρευνα κάθε πέντε χρόνια από το 1987, όταν τα ποσοστά των ανύπαντρων ανδρών και γυναικών που δήλωναν πως δεν έχουν σύντροφο ήταν 48,6% και 39,5% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως οι έρευνες δεν είχαν να κάνουν με σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ενώ, σύμφωνα με το ινστιτούτο, η αύξηση των «single» ήταν πιο έντονη για τα άτομα ηλικίας λίγο πριν τα 30.

Όσον αφορά στους απογόνους, η κυβέρνηση Άμπε επιθυμεί την αύξηση του «ρυθμού γονιμότητας» στο 1,8 από το 1,4 μέχρι το 2025. Επιδιώκει να το κάνει αυτό κάνοντας ευκολότερο για τις οικογένειες να μεγαλώσουν παιδιά, με διάφορα μέτρα. Επίσης, βάσει της έρευνας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των παιδιών σε ζευγάρια που είναι παντρεμένα για διάστημα μεταξύ 15 και 19 ετών βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ, στο 1,94.