ΔΙΕΘΝΕΣ
07/10/2016 14:21 EEST | Updated 07/10/2016 14:21 EEST

Ο εφιάλτης με τους κλόουν έφτασε στην Αγγλία. «Παλιάτσος του τρόμου» φέρεται να κυνηγούσε παιδιά με μαχαίρι

eldinhoid

Ο εφιάλτης των κλόουν που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες πήρε μια άλλη, επικίνδυνη τροπή αυτή την εβδομάδα, επαληθεύοντας τους φόβους αρκετών ότι ψυχικά άρρωστοι άνθρωποι ίσως ξεπεράσουν τα όρια, απειλώντας παιδιά με μαχαίρια.

Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ακούσει ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αναφορές για θεάσεις επικίνδυνων κλόουν σε διάφορες αμερικανικές Πολιτείες, από την Νότια Καρολίνα μέχρι την Νέα Υόρκη. Φορώντας στολές βγαλμένες από ταινία τρόμου, οι κλόουν τρομοκρατούσαν τους περαστικούς, ενώ σε μία περίπτωση εξαπέλυαν απειλές μέσω διαδικτύου. Ο πανικός που έσπειραν οδήγησε τις αρχές να λάβουν μέτρα πρόληψης πιθανής εμφάνισης συμπτωμάτων μαζικής υστερίας, συλλαμβάνοντας δύο κλόουν και απαγορεύοντας τις συγκεκριμένες στολές για την περίοδο του Χάλογουιν.

Μόνο που αυτή την εβδομάδα αυτό που ξεκίνησε ως «φάρσα» στην Αμερική πλησίασε την πιθανή απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον Guardian, δύο μαθητές ηλικίας 11 και 12 ετών έφτασαν στο σχολείο τους σε πόλη της Βόρειας Αγγλίας φανερά αναστατωμένα. Όπως δήλωσαν στους δασκάλους τους, ένας άνδρας ντυμένος κλόουν άρχισε να τους κυνηγά κρατώντας μαχαίρι στον δρόμο για το σχολείο τους.

Οι αρχές διερευνούν το περιστατικό, ενώ καθησύχασαν τους γονείς ότι πιθανότατα ο άνδρας ήθελε να τρομάξει και όχι να τρομάξει τα παιδιά. Ωστόσο η συγκεκριμένη μαρτυρία προκαλεί ανησυχία, καθώς ψυχικά διαταραγμένα άτομα ίσως ξεπεράσουν τα όρια και τραυματίσουν -αν όχι σκοτώσουν- μπαίνοντας στον ρόλο του κλόουν-φονιά. Αναφορές για τρομαχτικούς παλιάτσους έχουν γίνει και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει τουλάχιστον μία από αυτές.

Ελπίζουμε το συγκεκριμένο φαινόμενο να μην φτάσει και στη χώρα μας.