Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν: Φεύγει ο Ολιβιέ Ντεκότ από το Μουσείο Μπενάκη

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν: Φέυγει ο Ολιβιέ Ντεκότ από το Μουσείο Μπενάκη
descotes

Τα πρώτα δημοσιεύματα είχαν ήδη κυκλοφόρησει εδώ και δέκα μέρες και απ' ότι φαίνεται οι φήμες για απομάκρυνση του κου Ολιβιέ Ντεκότ από τη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη βγήκαν αληθινές καθώς σήμερα το Μουσείο εξέδωσε πλέον και επίσημη ανακοίνωση.

Η αναχώρηση του Ντεκότ προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς η συνεργασία του με το Μουσείο Μπενάκη δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε ένα χρόνο- ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Ο Ντεκότ, ο οποίος ήταν πριν διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, είχε επιλεγεί για τη θέση μέτα από πολυδιαφημισμένο διαγωνισμό ο οποίος κράτησε σχεδόν ένα χρόνο (!!!) . Δεν πρόκειται φυσικά για μια απλή θέση - να υπενθυμίσουμε πως ο προηγούμενος διευθυντής του Μουσείου Άγγελος Δεληβοριάς ήταν διευθυντής του Μουσείου για πάνω από 40 χρόνια.

Αυτή είναι η πλήρης δήλωση του Μουσείου Μπενάκη:

O Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Olivier Descotes και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους. Εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής κυρία Αιμιλία Γερουλάνου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κύριο Descotes για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον

Δημοφιλή