ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/11/2016 09:42 EET | Updated 03/11/2016 09:42 EET

Ιερέας τέλεσε δέηση υπέρ της Χρυσής Αυγής και του Μιχαλολιάκου και διάβασε «ανάθεμα» για όσους είναι κατά τους

youtube

Δέηση «υπέρ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής» τέλεσε ιερέας ο οποίος επίσης ευχήθηκε ο Θεός να κατευοδώσει τον «θεάρεστον αγώναν» του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και διάβασε «Ανάθεμα», ουσιαστικά κατά των αντιπάλων της Χρυσής Αυγής, μπροστά σε εκατοντάδες παρευρισκόμενους που ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης και ήταν τρισάγιο στη μνήμη των δυο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη. Επίσης έγινε δέηση «υπέρ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των συνεργατών αυτού» και ο ορθόδοξος ιερεάς ευχήθηκε «όπως Κύριος ο Θεός συνεργήσαι και κατευοδώσει τον θεάρεστον αγώναν τους που δίνουν υπέρ της πίστεως και της πατρίδας». 

Και ακολούθησε το «Ανάθεμα»: «Ανάθεμα σε όσους εντός και εκτός της πατρίδας μας, πολιτικούς δημοσιογράφους και άλλους, που καλλιεργούν μίσος ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα ιερά και όσια της φυλής μας»!

Όπως αναφέρει το Protagon.gr το οποίος εντόπισε και το σχετικό βίντεο που έχει αναρτήσει μέσω του καναλιού της στο YouTube η Χρυσή Αυγή, το «Ανάθεμα» είναι αφορισμός-ποινή που επιβάλλεται σε κάποιον μόνο με πλειοψηφία των 2/3 της Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη (ν. 590/1977). Για να μην ψάχνετε τσάμπα στο βίντεο, τα επίμαχα αποσπάσματα είναι στο 1.58 και στο 2.36.

Όπως δε εύστοχα σχολιάζεται στην σχετική ανάρτηση στην ιστεσελίδα: «Άραγε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μόλις το βράδυ της Τρίτης διαβεβαίωνε το πανελλήνιο (μέσω της πολυσυζητημένης συνέντευξις του στον ΣΚΑΪ) ότι στην Εκκλησία «δεν έχουμε ούτε ακραίους, ούτε Ταλιμπάν», το ξέρει ότι το ίδιο ακριβώς βράδυ, ένας ορθόδοξος ιερέας έσπευδε να ευχηθεί ο Θεός να κετευδώσει τον «θεάρεστο αγώνα» του (υπόδικου για εγκληματική οργάνωση) Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής και να διαβάσει Ανάθεμα ουσιαστικά κατά των αντιπάλων της ΧΑ; Αν δεν το ξέρει, καλό είναι να το μάθει. Διότι το περιστατικό δεν έγινε κάπου στη μέση του πουθενά της ελληνικής επαρχίας, από κάποιον σαν τον Αμβρόσιο -που τι να το κάνουμε «είναι λάθος ο τρόπος που τα λέει», όπως είπε ο Μακαριώτατος- έγινε στην καρδιά της Αθήνας, υπό το φως των προβολέων και των καμερών και υπάρχει αναρτημένο στο Διαδίκτυο».

Πηγή: Protagon.gr