ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/11/2016 07:11 EET | Updated 16/11/2016 08:58 EET

Η ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στην Ακρόπολη

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης βρέθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Με σπορ ντύσιμο και χαλαρή διάθεση ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεναγήθηκε στο αρχαίο μνημείο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

Ο ίδιος είχε πει ότι ήταν παιδικό του όνειρο να επισκεφθεί την Ακρόπολη, επιθυμία που εκδήλωσε από χθες. Ελάχιστα μέσα επιτράπηκαν στον χώρο, για λόγους ασφαλείας, ωστόσο φωτογραφίες ανέβασε η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας. Φωτογραφίες ανέβασε και ο διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφος του Associated Press, Josh Lederman.

Oι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) παρέμειναν κλειστοί για λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου μάλιστα εμφανίστηκε με άλλα ρούχα.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα Φαλήρου. Ακολούθως, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Photo gallery Ο Ομπάμα στην Ακρόπολη See Gallery