Γιατί όσοι πάνε στο Μαρακές φωτογραφίζονται σε αυτή την πισίνα;

Τα social media έχουν πολλά καλά, αλλά και κακά. Το καλό είναι ότι μοιράζεστε με τον κόσμο τις εμπειρίες και τα ταξίδια σας. Το κακό είναι ότι μοιράζεστε με τον κόσμο τις εμπειρίες και τα ταξίδια σας.

Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση, όμως, που κάτι επαναλαμβάνεται στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αυτής την φωτογενούς πισίνας στο Μαρακές, η οποία βρίσκεται σχεδόν όλες τις φωτογραφίες που θα δει κανείς από την συγκεκριμένη τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένων και των Bullen και Morris (@gypsea_lust). Φυσικά, οι ιδιοκτήτες του ριάντ που βρίσκεται η συγκεκριμένη πισίνα δεν παραπονιούνται καθόλου!

Mornings in Marrakech- calls for breakfast in the pool 🍞🍌 Any suggestions for Morocco?? 👀🐪

A photo posted by LAUREN BULLEN (@gypsea_lust) on

>> WANDER IN PARADISE 🌙✨ @angelicablick @ohhcouture @leriadyasmine

A photo posted by Angelica Blick (@angelicablick) on

Το Riad Jasmine που το έχει ένα ζευγάρι Γάλλων, ο Gabriel Paris και η Alice Tassery, δημιουργήθηκε από τον πατέρα του Gabriel το 2002. Το ζευγάρι ανέφερε στο Mashable με ποιον τρόπο κατάφερε να κάνει τόσο γνωστή την πισίνα του και ποια ήταν η στρατηγική τους για τα social media.

«Τον Φεβρουάριο είχαμε την πρώτη φανατική χρήστη του Instagram. Ήταν η πρώτη που προώθησε το Riad μέσα από το Instagram της. Αλλά γίναμε πραγματικά διάσημοι όταν η Bullen και Morris ανέβασαν την φωτογραφία τους να παίρνουν πρωινό στην πισίνα».

Από εκείνη την στιγμή όλοι οι νέοι επισκέπτες που έμεναν στο Riad τους έπρεπε να βγάλουν μία φωτογραφία μέσα στην διάσημη αυτή πισίνα, η οποία εκτός ότι γράφει ωραία στον φακό, δείχνει ότι πρόκειται για ένα ήρεμο και χαλαρωτικό μέρος. Άλλωστε το σύμβολο που είναι μέσα στην πισίνα και προέρχεται από την φυλή των Βέρβερων, σημαίνει «απελευθέρωσε τον άνθρωπο, την γη και την γλώσσα».

#UAtour🌍 #morrocco #marrakesh

A photo posted by UA TOUR (@_uatour_) on

Pool time 🐠 with @carajourdan captured by @allisonkuhl #leriadyasmine #marrakech #morocco #pool #travel #wanderlust

A photo posted by r i a d y a s m i n e (@leriadyasmine) on

Ταυτόχρονα, το Riad προσφέρει δωρεάν διαμονή σε ανθρώπους που είναι γνωστοί στα social media και travel bloggers, με αντάλλαγμα να φωτογραφίσουν και να ποστάρουν την πισίνα τους, και κατά συνέπεια το Riad.

Ό,τι και να κάνουν πάντως φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, αφού όπως αναφέρει η Tassery, από τον Αύγουστο και μετά πάνω από το 80% των επισκεπτών επιλέγουν το Riad Jasmine επειδή έχουν δει αυτές τις φωτογραφίες στο Instagram ή το Pinterest.