Διέφυγε στο εξωτερικό: H αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη της επίθεσης στο μετρό του Βερολίνου

Διέφυγε στο εξωτερικό: H αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη της επίθεσης στο μετρό του Βερολίνου

H γερμανική αστυνομία και η εισαγγελία προσδιόρισαν με σαφήνεια τον δράστη της επίθεσης στο σταθμό του μετρό στο Βερολίνο, ο οποίος πριν από λίγες μέρες επιτέθηκε σε μία ανυποψίαστη γυναίκα και την κλώτσησε την ώρα που εκείνη κατέβαινε τις σκάλες.

Το όνομα του δράστη ωστόσο δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα. Αυτό είπε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βερολίνου την Τετάρτη μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα B.Z., ο άνδρας φαίνεται να έχει διαφύγει ήδη στη Βουλγαρία.

Η B.Z σχολίασε επικριτικά τη στάση των ερευνητών. Νωρίς τη Δευτέρα φέρεται πως ανακρίθηκε η σύντροφος του δράστη. Ο άνδρας ήταν στο μετρό μαζί με μία ομάδα τεσσάρων μελών. Οι υπόλοιποι άνδρες παρακολουθούσαν την αποτρόπαια πράξη του αλλά δεν παρενέβησαν όταν ο κύριος δράστης χτύπησε στην πλάτη μία 26χρονη γυναίκα, ρίχνοντάς την από τις σκάλες.

Nα ανακριθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι

Σύμφωνα με τη B.Z η αστυνομία έχει εντοπίσει τις διευθύνσεις και τις ταυτότητες όλων των συνεργών. Κατά συνέπεια πρέπει όλοι να ανακριθούν. Όσον αφορά όμως τον κύριο ύποπτο οι αρχές δεν πρέπει να μείνουν απλά στο γεγονός ότι εντόπισαν τη διεύθυνση της κατοικίας του. Κι αυτό γιατί βάσει ενός μηνύματος που είχε αποστείλει ο βασικός ύποπτος φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. «Θα τον ακολουθήσουμε» δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Martin Steltner, εκπρόσωπος των εισαγγελέων.

Πληροφορίες της B.Z αναφέρουν ότι ο άνδρας κατάγεται από τη Βουλγαρία.

Η υπόθεση: Την περασμένη εβδομάδα ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας ήρθε στο φως της δημοσιότητας και σε αυτό απεικονιζόταν μία νεαρή γυναίκα η οποία την ώρα που κατέβαινε τις σκάλες του μετρό στο Βερολίνο δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα. Η γυναίκα κατέληξε στο έδαφος μετά την κλωτσιά που δέχθηκε στη στάση του μετρό Neukölln.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Οκτωβρίου αλλά γνωστοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σε ένα από τα καρέ του βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία απεικονίζονται άλλοι τέσσερις άνδρες οι οποίοι παρακολουθούν την επίθεση. Τα πλάνα καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

*Αποδόθηκε στα ελληνικά από τη γερμανική έκδοση της Huffington Post

Δημοφιλή