ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2017 14:49 EET | Updated 11/01/2017 16:23 EET

Επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN: Κάνε ησυχία

Lucas Jackson / Reuters
U.S. President-elect Donald Trump argues with a reporter during a news conference in the lobby of Trump Tower in Manhattan, New York City, U.S., January 11, 2017. REUTERS/Lucas Jackson TPX IMAGES OF THE DAY

Kαι αφότου έχει χαρακτηρίσει μέσω Twitter τα αμερικανικά ΜΜΕ ως «ναζιστικά» ο Ντόναλντ Τραμπ το επανέλαβε και στην πρώτη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε έπειτα από 6 μήνες σήμερα, Τετάρτη, λίγες ημέρες προτού ορκιστεί ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο κ. Τραμπ ήταν επιθετικός απέναντι στο CNN το οποίο δημοσίευσε σήμερα πληροφορίες - τις οποίες ο ίδιος απορρίπτει ως αναληθείς - σχετικά με το γεγονός ότι η Μόσχα «κρατά» πληροφορίες που «καίνε» τον ίδιο. Από το θυμό του δεν γλίτωσε ούτε το BBC.

Ειδικότερα, κι ενώ η συνέντευξη Τύπου ήταν σε εξέλιξη δημοσιογράφος του CNN ζητούσε από τον Τραμπ να απαντήσει σε ερώτησή του. Ο κ. Τραμπ απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε καμία ερώτηση του CNN λέγοντας «όχι, όχι, εσύ, όχι εσύ. Ο δημοσιογραφικός οργανισμός τον οποίο εκπροσωπείς είναι απαίσιος» δείχνοντας τον δημοσιογράφο με το δάκτυλο και τον ίδιο τον ρεπόρτερ να προσπαθεί να εξηγήσει πώς από τη στιγμή που μας επιτίθεστε (σσ ως δημοσιογραφικό οργανισμό) δώστε μας το δικαίωμα να σας ρωτήσουμε σχετικά. Τότε ο Τραμπ απάντησε «ησυχία», «ησυχία». Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να σας απαντήσω σε καμία ερώτησή σας. Μεταδίδετε ψεύτικες ειδήσεις».

Την ίδια στιγμή, όπως είπε ο δημοσιογράφος στο CNN ο εκπρόσωπος του Τραμπ του τόνισε πως την επόμενη φορά που θα επιμείνει σε ερώτηση θα αποβληθεί.

Η απάντηση του CNN

Το CNN, το οποίο ανήκει στον όμιλο Time Warner Inc., διαβεβαίωσε με την σειρά του ότι η απόφασή του να δημοσιοποιήσει στον ιστότοπό του «προσεκτικά ελεγμένο βάσει πηγών ρεπορτάζ» είναι «πολύ διαφορετική από την απόφαση του (ειδησεογραφικού ιστοτόπου) Buzzfeed να δημοσιοποιήσει έγγραφα που περιέχουν αβάσιμες πληροφορίες».