Aεροσυνοδός έσωσε έφηβη που έπεσε θύμα τράφικινγκ

Aεροσυνοδός έσωσε έφηβη που έπεσε θύμα τράφικινγκ
\
\
Mike Blake / Reuters

Έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τις αεροσυνοδούς ως «σερβιτόρες του αέρα», αλλά η αλήθεια είναι ότι επιτελούν ένα πολύ σπουδαίο ρόλο και ο εν λόγω χαρακτηρισμός είναι λίγο άδικος. Ειδικά όταν μερικές αποδεικνύονται σε πραγματικούς «φύλακες- αγγέλους», όπως η Shelia Frederick.

Η 49χρονη αεροσυνοδός ήταν ο φύλακας άγγελος ενός εφήβου κοριτσιού στην πτήση Σιάτλ - Σαν Φρανσίσκο, το 2011 των Alaska Airlines, σύμφωνα με το 10 News.

«Κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού μου μου "έλεγε" ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά», ανέφερε η κα Frederick. Η αεροσυνοδός εξήγησε πως σε εκείνη την πτήση παρατήρησε ένα νεαρό κορίτσι που δεν μιλούσε καθόλου, ούτε καν την κοιτούσε. Αντ' αυτού ένας άνδρας που πετούσε μαζί της, απαντούσε γι΄αυτήν.

«Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν καλοντυμένος, ενώ η κοπέλα ήταν αναμαλλιασμένη και έμοιαζε σαν να ήταν άρρωστη» είπε η Frederick.

Η Frederick κατάφερε και σιγοψιθύρισε στην κοπέλα να πάει στην τουαλέτα. H αεροσυνοδός της είχε αφήσει εκεί - και συγκεκριμένα πάνω στον καθρέπτη της τουαλέτας - ένα σημείωμα. Όταν η κοπέλα επισκέφθηκε τελικά την τουαλέτα έγραψε πάνω στο σημείωμα: «Χρειάζομαι βοήθεια».

Όταν βρήκε το σημείωμα η Frederick ενημέρωσε αμέσως τον πιλότο, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Μία έφηβη, που είχε πέσει θύμα τράφικινγκ, μόλις είχε σωθεί.

«Είμαι αεροσυνοδός για περισσότερα από δέκα χρόνια και ένιωσα, όπως ένιωθα την πρώτη μέρα της εκπαίδευσής μου. Ένιωθα ότι θα μπορούσα να είχα δει χιλιάδες τέτοια αγόρια και κορίτσια και να μην είχα καταλάβει τίποτα», σημείωσε η Frederick.

Πλέον, οι ήδη παρατηρητικές αεροσυνοδοί, εκπαιδεύονται στον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας σωμάτων. Πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζουν σημάδια όπως μελανιές ή άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν κακοποίηση, όπως όταν κάποιος αποφεύγει να μιλάει και να διατηρεί οπτική επαφή μαζί τους.

«Αν δείτε κάτι, πείτε κάτι», τονίζει η Frederick. Όσο για τη νεαρή κοπέλα που σώθηκε χάρη στη γενναία αεροσυνοδό, εκείνη διατηρεί ακόμα καλές σχέσεις με τον φύλακα - άγγελό της.

Δημοφιλή