ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/03/2017 04:01 EET | Updated 07/03/2017 04:02 EET

Εμμονικός δολοφόνος οδηγού ταξί: «Παρακολουθεί τα δημοσιεύματα που τον αφορούν»

EUROKINISSI

Την εκτίμηση ότι ο εμμονικός δράστης των επιθέσεων με θύματα οδηγούς ταξί παρακολουθεί επισταμένως τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που τον αφορούν εκφράζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί περιμένουν τη στιγμή που ο δράστης θα επιχειρήσει να επαναλάβει κάποιο χτύπημα για να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε λάθος του και να τον συλλάβουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ένοπλος παρακολουθεί το αστυνομικό ρεπορτάζ, προκειμένου να γνωρίζει τα βήματα των Αρχών και να παίρνει τα μέτρα του.

Αναζητείται κίνητρο

Παράλληλα, η Αστυνομία αναζητά το κίνητρό του. Στο πλαίσιο αυτό ερευνάται το κατά πόσο θα μπορούσε στο παρελθόν να έχει συμβεί κάποιο περιστατικό στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά που θα μπορούσε να έχει στιγματίσει τη ζωή του δράστη. Και αυτό διότι και στις δύο επιθέσεις του είχε συμπεριλάβει στα σχέδιά του το συγκεκριμένο δρόμο. Στην πρώτη ήταν ο προορισμός στον οποίο ζήτησε να πάει και στη δεύτερη το σημείο του εγκλήματος.

Πιστόλι κρότου από Βουλγαρία

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και το όπλο που χρησιμοποίησε, καθώς αν οι αστυνομικοί καταφέρουν να βρουν τον προμηθευτή ενδεχομένως μπορέσουν να φτάσουν και στον δράστη. Το επίμαχο όπλο είναι μετασκευασμένο, ενδεχομένως όμοιο με χιλιάδες άλλα όπλα που εισάγονται στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και μετασκευάζονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για πιστόλια κρότου που μετατρέπονται εύκολα σε δολοφονικά εργαλεία. Το περασμένο καλοκαίρι μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε διαπιστωθεί η αθρόα εισαγωγή τέτοιων όπλων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι Έλληνες ταξιδεύουν στη Βουλγαρία και προμηθεύονται πιστόλια ισχυρού κρότου με αβολίδωτα φυσίγγια, τύπου ZORAKI 925 και EKOL SPECIAL. Δεκάδες κακοποιοί τα έχουν προμηθευτεί λόγω χαμηλού κόστους και τα έχουν μετατρέψει σε δολοφονικό οπλισμό για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστρικών επιδρομών.

Οι πληροφορίες που είχαν συλλέξει οι ευρωπαϊκές και ελληνικές Αρχές, ανέφεραν πως τουλάχιστον 340 τέτοιου τύπου όπλα είναι διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι ιδιώτες, επισκέπτονται την γειτονική χώρα, και αγοράζουν πιστόλια κρότου, που πωλούνται νόμιμα εκεί, από 200 έως 400 ευρώ και τα φέρνουν στην Ελλάδα.